onsdag 28 december 2011

Dagmar - stark som attan


Så där ja... Nu har vi varit till Paradiset och fixat det Dagmar ställt till. Eller rättare sagt... vi har fixat det akuta, typ... tjärpappen på taket som låg som en serpentin mot nock. Nu är den nedrullad och fastspikad och till hjälp har vi återanvänt den gamla rivna bryggan som spikades fast över tjärpappen. Detta för att vi inte hade möjlighet att värma limmet som ska ligga under. Alla värmekällor är hemtagna för vintern och även gasolen.

 


Dagmar hade även raserat kajen... JUST där morfarn jobbade och slet i flera dagar i juli, för att bygga upp. Det fixade hon över en natt... Den där Dagmar flyttade sten som jag ALDRIG i min vildaste fantasi trodde en vindpust modell STÖRRE kunde lyfta ur ett hål, kasta iväg någon meter och VÄNDA upp och ned. Det var just vad hon gjort. Det är en sten som jag INTE rubbar. Det säger i och för sig inte så mycket, men det är ingen sten man stoppar i handväskan och lallar runt på stan med. Jag är mäkta imponerad.




I morse kl. 08.00 kom morfarn och vi stryrde mot Paradiset. Himla tur att han blev med då detta hade varit svårt för T och mig att klara själva. Det behövdes lite mer styrka än jag har. Tack himla snälla för hjälpen.






Ser Ni... *pekar på bilden nedanför* Bitar av den gamla bortplockade bryggan ligger på taket. Det är vad jag kallar ÅTERVINNING.



Snyggingen var med och hade en fantastisk dag. Flera timmar och INGET koppel, bara springa runt och vara friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Det var nog första gången han var med till Paradiset och INTE badade och för mig var det första gången jag var där mellan jul och nyår och kunde åka båt över. DET var en konstig känsla. Inte så julig.


Nu go´vänner är det dags för mig att måla bakom golvlisterna, för i morgon är det dags att måla på golvlisterna.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...