lördag 3 december 2011

Hjälp med SPSS!


Vilken himla, attans, SKITDAG. Idag seglade min pluggarkompis M in och som alltid lika glad och nyfiken på vad vi kan lära oss idag. Som alltid får hon mig på BÄSTA plugghumöret, men IDAG gick ALLT på SKIT. Idag satt vi fem timmar och kom inte någon vart. IDAG är en SKITDAG vad gäller STATISTIK. Sammalagt har vi med detta suttit 28 timmar och INTE KOMMIT NÅGON VART.
Vi måste lära oss ett program som heter SPSS, för att kunna lösa uppgifterna. Detta "#%#/&%¤#/&¤" programmet är ett "&#(/%¤&"#/)%&)#" avancerat statistikprogram som vi fått EN dags genomgång och resten ska vi läsa oss till. Vi ska ta fram X-antal tabeller och dessa ska analyseras. Vi ska vara klara den 19/12 och vi vet inte om vi fått fram RÄTT tabeller och några tabeller VET VI INTE HUR VI SKA GÖRA FÖR ATT FÅ FRAM.
Vi har varit på youtube och botaniserat i SPSS och fått lite hjälp, vi har läst böcker *håller upp och visar* och vi har läst alla manualer vi kan hitta i SPSS, men DET LÖSER INTE VÅRA PROBELM. Tur är väl att jag inte är helt tappad bakom ett USB, så jag förstår lite, men nu är vi HELT LOST... så är det någon där ute i världen som kan SPSS, träd fram ur cybervärldens dunkel och hjälp mig.




Nu är jag så trött på SPSS att min mage gör ont och irritationen är på TOPP. Till och med M uttryckte en mindre ed över detta och vi lade ihop böckerna och beslutade oss för att skita i detta till i morgon. Då tar vi nya friska tag och fixar vi inte detta... då är jag färdig att ge upp. Vi kan inte läsa oss till det vi ska göra, vi kan inte se på film hur vi ska göra, vi har en examinationsuppgift som känns oss övermäktig och VAR FN FÅR VI HJÄLP. Önskar jag hade som i postkodlotteriet - en vän att ringa, som KAN DETTA.







M, sa - När detta är klart och vi fått G på uppgiften, då ska jag ta mig en riktig champagnekväll.
Själv tänker jag köpa mig en trisslott ELLER tre, för det här var nog det JÄVLIGASTE jag stött på, på LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGE.




Må gott...

DET GÖR INTE JAG. *fräser och är tvärilsken*

3 kommentarer:

  1. Jag har aldrig hållt på med spss... men skall botanisera lite... :)

    Hoppas du får en lugnar kväll än du har haft det under dagen - Slappa På Soffan n' Snooooze = SPSS *hihihi*

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Hej gumman!
    Jag ska precis börja repetera och återigen använda SPSS nu när jag ska sammanställa mitt data... Gick kursen förra terminen och hade bra koll då... Kanske, kanske att jag kan hjälpa er om det är något som inte kräver allt för mycket tid!

    Om du vill, maila mig i sådana fall... så kan jag se om jag förstår det ni gör och om jag kan vara till någon nytta!!!

    Kram vännen!!!

    SvaraRadera
  3. Carina - Tack vännen *KRAMAR om`na*


    Maria - JISSES... jag hade "ring en vän" på så nära håll.
    Alla data är inmatat och vad jag har förstått är det rätt gjort. MEN det är två tabeller som vi INTE får till...Det handlar "bara" om rätt kommandon och i SPSS är det himla svårt att gissa sig till... Det kommer ett mejl där jag visar vad det är och förhoppningsvis KAN DU på kort tid.

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...