söndag 25 december 2011

Julafton och Födelsedag


Julaftonen var både god och trevlig... Vi firade mormoderna födelsedag och jul. Skillnaden på födelsedagspaket och julklappar är färgen på snörena. Rosa snören är inte julklapp.

JÄTTEGRATTIS
FÖDELSEDAGEN

 


För första gången på länge var det INTE någon vit jul... men det gäller att tänka positivt. Vi hade allt en liiiiiiiiiiiiiiiten ynka vit fläck på gräsmattan. 10 x 20 cm stor... eller liten, beroende på hur man ser det. Idag är den borta, men innan dess hann den bli gul efter Snyggingens toalett. Kom ihåg, den gula snön ska man inte åka pulka i.




Jag har tröttnat på att leta glöggmuggar. Hittar inga som jag gillar och därför har jag börjat använda kaffekoppar. Gustavsbergs Adam tycker jag om, och kaffekopparna är lite för små för att använda till det de är tänkt. De passar ypperligt till glöggen, så där lagom stora. Till nästa vinter ska jag försöka få tag i Eva-kopparna som är röda.





Nu har jag en fundering på det där med skinkan. I år fick jag inte tag i någon liten skinka att koka själv, därför köpte jag en färdigkokt. Den var HIMLA god och saftig... men vem i attan har styckat denna gris. Mamma scan har uppenbarligen haft en liten praktikant de släpp in i styckeriavdelningen, för denna skinka var skuren helt FEL... *fräser* samt att den hade en TJOCK fettrand MITT i skinkan. DET tycker INTE jag är OK.

 
Grisfaten är gamla Göteborgsfat som med åldern blir förstört och brunt i glasyren när det kommer i kontakt med fett från skinkan. Därför använder jag smörpapper mellan fat och skinka.


Notera att mormorn öppnar paktet med ROSA snören... Födelsedagspresent.


Sonen och morfarn lade baslag på loveseaten och där satt de nästan hela kvällen... förutom när vi åt och ... åt igen. *LER*




Nu go´vänner är det dags att gå och äta igen...

Må som GODIS... JÄTTEGOTT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...