lördag 14 januari 2012

Börjat "putsa silversked"


Idag har jag, vad vi i vår familj kallar "pustat silversked". Det innebär att, jag tagit mig an saker som legat länge och som inte blivit gjora. Tråktiga saker som är lättare än att starta något STORT och svårt.
Just nu gör jag allt för att slippa starta mitt skrivande på C-uppsatsen och det är typiskt mig. När jag väl kommer igång, är det HIMLA roligt, men "tomma ark" är det värsta jag vet och detta med att våndas är en fas jag måste igenom... det ska värka fram... *pustar* Det hör liksom till.

Idag har T, skruvat upp fästen bakom sängen och jag har sytt en kanal i lapptäcket som ska hängas upp. Har ett vitt lapptäcke på 225 x 225 cm och varje lapp är ca 8 x 8 cm och i olika vita nyanser. Detta lapptäcke sydde jag för MASSOR av år sedan och det har legat i en kista i 22 år. *funderar på hur det går ihop, när jag bara är 23 år*  Nu ska det upp i vårt sovrum. Vi har inga gardiner där då vi har takfönster och ljudet är så hårt, så jag hoppas på ett mjukare ljud med hjälp av lite tyg.




Har även gått en 5,5 km lång/kort promenad med Snyggingen. Jag i "termosbyxor", för jag HATAR att frysa, T i nya kängor, då de gamla läckte som ett durkslag och Snyggingen i lååååånglina, för han älskar att springa, men får INTE springa lös i "Sommarroskogen" som är ett litet kulturreservat. Det sitter skyltar som påvisar att vovvar INTE får springa lösa, någon som himla många vovverastare missat att läsa... eller så kanske det är så att vi i vår stadsdel har HIMLA många analfabeter. *koppelpolis som tycker det är skitjobbigt att möta okopplade vovvar och KORKADE vovverastare*




Vi avslutade skogsturen med en runda på golfbanan... INTE en golfare i sikte. Trist, Snyggingen som  ÄLSKAR att jaga bollar. *flinar*


Han tog sats... Snyggingen alltså... Laddade... och "houston we have touchdown". Han gled ner för den lilla slänten och samtidigt grymtade han som en liten gris av njutning. Synd att man måste ha täcke för MATTE FRYSER.
Det var i å för sig inte så himla kallt ute, men enligt min "app"... kändes det som -7 grader, och jag lovar... DET KÄNDES MER.


ÅKÄJ... fart igen... och...


... ännu en gång... touchdown.


Misstänker att det inte finns någon återvändo nu. Jag har tagit mig an stryktvätten, hängt upp lapptäcket *nöjd som en mätt katt*. Maten står på spisen och bordet är dukat. När vi ätit MÅSTE jag sätta mig ett tag och fixa en struktur för var jag ska lägga in alla bra saker jag ska skriva.


Må gott... i morgon fortsätter jag att "putsa silversked".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...