tisdag 24 januari 2012

Tanterna

Våra Tanter är riktigt personligheter.
TantKarin - lever loppan på nätterna, sover på dagarna, äter som en häst och älskar att ha gäster här hemma. Då sitter hon på tryggt avstånd och visar upp hela sin härliget och avviker inte en sekund från sin utkiksplats.
TantSimone - sover hela nätterna, vilar mycket på dagarna. Hon vårdar alla vare sig det behövs eller inte... och skulle det vara så att det behövs - då är hon världsbäst på att vårda. TantSimone ÄLSKAR alla som träder över vår tröskel. Hon hånglar upp hantverkare, barn, vuxna. Hon gör ingen urskiljning när det gäller ett bra hångel.

För nästan precis fem år sedan, dog vår TantGärda 17 år gammal.
Hon älskade att åka båt och VÄGRADE sitta i buren när vi for över vattnet. Det var PÅ buren som gällde och hon var först i land när vi ankrade Paradiset.

 

TantGärdas största kroppsdel - var stämbanden. Hon höll serenad på nätterna, vilket resulterade i att hon nattetid fick bo i köket, det rum som låg längst bort från sovrummet. Hennes ljudliga stämma kunde lätt överrösta en Siameskatt och grannarna undrade över om vi hade småbarn i huset.
Hon tyckte det var trevligt att vara hos veterinären och skrapa bort tandsten. Då kunde hon sitta och gapa i en 20-30 minuter (UTAN lugnande spruta) och låta dem gräva och skrapa i hennes mun. Där satt hon och njöt.



Å vad vill jag säga med detta... Inget mer än att de små hårbollarna är fantastiska varelser. De hårar som attan, vårdar och tar hand om sin flock. Snyggingen åker på stryk om han inte sköter sig. Han har inte en chans med sina 48,9 kg mot 4 kg Tant och 20 himla vassa klor. Därför håller han sig i skinnet och respekterar Tanterna... VAD de än gör.

Må gott

4 kommentarer:

  1. Men åååhhh, tantgärda var en finfin kissefröken :) Vad underbart att ni fick har henne hos er i 17 år!

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Hejsan Carina...

    Joru... henne skulle Du hört. Vilka röstresurser. Så fort vi somnat satte hon sig och höll serenad nedanför våra fötter och därför blev hon förpassad till köket. Men hon var en pärla, den lilla blå - vita symetriska perserfröken.

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera
  3. Rotmoset var utsökt, laddad inför träffen i Karlstad, gör kanske som i Fanny och Alexander lägger en ......och släcker ljusen på fakulteten!

    SvaraRadera
  4. Hejsan Anonym.
    Kul att Du gillade maten... äm... laddad... ISSES vad det kommer lukta. Tur att jag inte är i Karlstad i morgon. Har mitt nästa vecka.*Skrattar*

    KRAM och lycka till i morgon

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...