söndag 9 september 2012

Med flaggfönster över sjön

 
Det blev en FANTATSIK söndag... en härlig dag med killarna... Det finaste som finns, kom med oss till Paradiset och hjälpte oss att få hem två fönster för renovering och bära in soffan som stått i gästboden i två år.
Det finaste som finns är sonen och det gäller att boka in honom för att han ska ha tid att bli med till Paradiset. Han har fullt upp med att jobba hela dagarna, träna på kvällarna och göra sådant som 22-åriga killar gör på helgerna...sådant som 22-åriga killars väna mödrar inte har ett skit med att göra *flinar* men ibland berättar han valda delar av kuligheterna och då känner jag mig hedrad.
 
 


Snyggingen blir alltid himla glad när A blir med oss till Paradiset, för då blir det bus. Sådant bus som inte T och jag bjuder på.





 
Idag, åkte två fönster ut. Dessa "flaggfönster" har suttit sedan 1920-1930-talet och nu ska de hem över vintern och renoveras. De ska lagas, kittas med linoljekitt och målas med linoljefärg. Det är en lång torktid på linoljefärg, men det är det värt. Vi har juh en hel vinter på oss att fixa dessa fönster så vi har inte blåslampan i rumpan och måste vara färdiga på en vecka.
 




 
 

























 
 

 
Kökssoffan som stått i gästboden i två år och som blev svartmålad har äntligen hamnat i rätt hus. Den är tung som en elefant och det krävdes lite muskler för att få tillbaka den.
 
 




Flaggfönstrena fraktades med båt över sjön...


 



 
 
De lades på skottkärra och rullades genom skogen...
 
 



Lastades på släpkärra och fraktades hem... Nu ligger de här hemma och på torsdag ska de till en snickare där de ska lagas... Sedan... är det min tur att måla och förhoppningsvis kan vi sätta tillbaka dessa skönheter till våren.



Det blev en BRA söndag

Må som GODIS... JÄTTEGOTT.



2 kommentarer:

  1. Vilken dag och vilket paradis och vilka superfina bilder!

    SvaraRadera
  2. Jaaaaaaaaa... det var en kanondag.
    Å tack för att Du tyckte bilderna är fina... ska villig erkänna att det är svårt som attan att ta bilder i Paradiset. Det är ljus från alla håll och vattenglitter som spelar spratt även om det är molnigt. Nästan lite som i Skagern. Ett på gränsen till sagoljus.

    Må gott


    *Kramar om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...