söndag 25 augusti 2013

12 valpar och fönster på plats

 
 
ÄNTLIGEN är Bönan klar med valpningen. Det blev 9 tikar och 3 grabbar, sammanlagt 12 pigga bumlingar fick vår lilla Böna och både mamman och valparna mår bra. Nu kan jag pusta ut, men för Bönans "på-riktigt-matte" väntar många veckor med 12 valpar i huset. Jorå... det blir sig aldrig likt igen.
 
 
 
Röd ängstrollslända



Idag åkte vi till Paradiset och vid bryggan där fanns DORIS... en liten dam på runt halvåret. Snyggingen är vänlig mot den lilla och låter henne fara runt som ett litet troll. Han tar det med ro och buffar lite på henne. Han upptäckte att han kan styra henne med ett litet "skall". Ligger hon, skäller han till och det lilla yrvädret far upp. Det syntes att han gillade leken.
Äm... lindorna... NEJ, Snyggingen är INTE skadad. Han blev sönderbiten av STORA äckliga bromsar och pysselgrabb som han är kan han inte låta bli betten. Nu har det nästan läkt, men han får ha lindorna ändå... i alla fall när vi inte kan passa på honom och hans pyssel.
 









Idag tog vi med stolen vi köpte för några veckor sedan. Det gäller att planera ALLA båtturer så det blir så effektivt som möjligt.





Taket är nästan färdigt det saknas "bara" hängrännor... JAJAMÄN... *hoppar och jublar*... så vad gjorde vi då... något ska vi väl göra och inte bara sitta.
T satte in det färdigmålade fönstret, så nu har vi ljus i vårt lilla hus.










Själv klev jag ner i vattnet och lagade kajen... Sonen, kompisen och morfadern gjorde de tunga lyften för några veckor sedan och jag fick fixa finliret som var kvar. Snyggingen gick med mig i vattnet och var med och "lyfte" varje sten jag tog upp. Ju tyngre sten jag bar, desto mer flåsade han. Efter ett par timmar var han så trött och kissnödig att han gick i vattnet och pep och när vi väl klev upp ur vattnet, kissade han, åt lite och somnade... Han sover fortfarande. Himla jobbigt att bära sten.




 
 
Nu är fönstren på plats. Det tog ett år från det att vi plockat ut fönstren i västerläge, att komma tillbaka. Nu ska "bara" de invändiga fönsterfodren fixas till... Men vad katten... vi ska väl ha lite att pyssla med i höst också.
 




Nu go`vänner är det dags att knyta mig till sängen... En dag i morgon väntar och det gäller att vara pigg.
 
Må gott
 
 
 
 

6 kommentarer:

  1. Åh, vilket ställe ni har! Fantastiskt vacker bild!
    Ha en fin vecka!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack... :-)

      Ha även Du en fin vecka

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Jisses, 12 små knyten! Vad skönt att det gick så bra med Bönans förlossning och att hon och valparna mår bra!

    Ha en fin måndag gumman!
    Kram och kärlek

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt gick kanonfint och vi pustar ut.

      Ha en fin dag och njut av värmen

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  3. Grattis till dom små liven, inte blir jag sugen på en valp inte! ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar* Njä... valpsugen är jag inte... De lyder inte och kissar överallt.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...