söndag 4 augusti 2013

Sista helgen på semestern

 
 
 
Ännu ett fantastiskt dygn i Paradiset och T:s sista helg på semestern.  Den här helgen hann vi mycket och fick FANTASTISK hjälp med tunga grejor.
 
 
 


På lördag morgon hämtade morfarn upp sonen och en kompis till honom (F-R) De hade bestämt en tid, men sonen har ännu inte lärt sig MORFAR-TID, som innebär minst 30 minuter tidigare än sagt. Då fick det gå undan och båda killarna kom utan frukost i magen. Det fixade jag, med några mackor och yoghurt.
Det stora uppdrag som morfarn och killarna hade var att fixa kajen, där den rasat av isens kraft. Hur tacksam är inte jag... de lyfte stenar som T och jag ALDRIG skulle orkat lyfta. Nu ligger de där de ska och kajen ser betydligt bättre ut nu än förra veckan.
 

 



Snyggingen gick som en skugga bakom killarna i vattnet och avvek bara när det var dags att kissa. Något han INTE gör i vattnet. Jamen va... det finns ju inga träd i vattnet att kissa på, så då måste han gå upp.
Bönan, följde killarna, även hon som en skugga, fast från land. Ibland fick hon en efterlängtad dusch och då var hon lycklig ett tag.
Tjock Böna... jajamän... det är hon. Hon har magen full i små valpar. När hon senast löpte kom hennes "På-riktigt-matte" och hämtade henne och vipps var hon parad och tillbaka till oss. Där blev SnyggÅke snuvad på konfekten *flinar*
Nu börjar det synas på vår lilla Böna. Hon har haft sin kräkperiod och nu tjuvar hon ALL mat hon kan (precis som om hon inte får någon av oss) och sover väldans mycket. Hon börjar få tungt att andas och magen börjar vara aningen i vägen.
 





Det där med att bygga kaj är inte så himla enkelt som man tror... OM man nu tror det. Det gäller att stenarna ligger som de ska och inte galet, för då rasar det på en gång.
Sonen lyssnar tålmodigt och lägger stenarna på så vis morfarn vill.
 
 




En välbehövlig rast. Ljumma vindar och 29 härliga varma grader. I väntan på maten åkte solstolarna fram och vips hade de somnat.






På kvällen när morfarn och killarna åkt hem, kom regnet. Det kom som en vägg från sydväst. Det blixtrade och dundrade. Vid första smällen for vovvarna upp ur sin djupa sömn, de rusade ut för att kolla vad det var som gjorde att hela Paradiset gungade, de skakade lite på sig och konstaterade att det var inget att bry sig om, knallade in och fortsatte sova.
 



En timme senare... vindstilla och en fantastisk solnedgång.





Idag fortsatte takläggningen...





Bönan intog solläge, medan Snyggingen helst låg under sälgens skira skugga.



 
Idag... sista semesterdagen lades takplåten klart. Nu ska "bara" nockplåten skruvad dit, plåten (som har ett namn jag glömt) som ska läggas 90 grader över vindskivorna mot taket och hängrännorna på plats, sedan är taket klart. Jo... glömde... vi ska ha "hållare" för takstegen uppskruvade också.
 




Har målat lite också... Som om taket inte var nog... Har börjat måla sista strykningarna på väggarna i allrummet i stugan. Vi hade målat med en helmatt färg, det fungerade inte. Så fort jag behövde torka en fläck, fastnade trasan i väggen av färgens strävhet. Nu har vi en färg med lite glans i för att kunna torka av väggarna.
 
 


Nu go´vänner... ska jag hänga lite tvätt. T och jag har målat sista strykningen på trappen här hemma och han stack iväg och handlade.
I morgon börjar den vanliga lunken igen och sommaren har bara några veckor kvar.

Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...