onsdag 7 augusti 2013

Att ge sig in i solcellsbranschen


 
Jag har en önskan... en önskan om ett kylskåp i Paradiset. Inte något sådan där som går på 12 volt utan ett KNALLRÖTT bulligt litet kylskåp med ett litet frysfack i för glasspaketet och iskuberna.
Det är klart att jag skulle kunna köpa ett direkt och ställa i Paradiset... men det går inte att koppla in då vi inte har någon el i Paradiset.
Av denna anledning stegade jag in i en butik som skyltade med att solceller kunde levereras och installeras från dem. Jorå...tänka sig. Här gav jag mig in i en butik och skulle prata tekniska prylar.
 
- Hej, jag undrar hur många solcellspaneler jag behöver för att kunna driva ett kylskåp som inte går på 12 volt.
- Ääääm... Du kan inte driva ett kylskåp på solcellspaneler.
- Nähä??? Vad kan jag driva med Era paneler då?
- Du kopplar in panelerna på Din elcentral och därifrån får Du då ström. Överskottet går tillbaka till nätet och det får Du betalt för och därmed sänker Du Din elkostnad.
- Jahaaaa... (hade nu en korkad och frågande min) ämmm... Hur gör jag om jag inte har någon elcentral och vill ha solel då?
- HAR DU INGEN ELCENTRAL???
- Näe!
- Då blir det svårt att koppla in solceller, för de måste kopplas ihop med en elcentral.
- Jamen det är ju det som är vitsen med det hela. Jag har ingen el och vill kunna lösa det med hjälp av solceller.
- Ska Du driva ett "vanligt" kylskåp då får Du täcka hela taket med paneler och koppla in en omväxlare och men det blir jättedyrt då Du först måste dra dit el från nätet. MEN Du får ju tillbaka lite eftersom överskottet går tillbaka till en el-leverantör (Det var här jag insåg att killen är snurrig och betydligt mer okunnig än jag, för med en sådan där "omväxlare" behöver jag inte någon el från annan håll)
- Jag kan inte koppla in någon el där jag har min sommarstuga. Kunde jag det skulle jag inte behöva något annat alternativ som solenergi.
- Alla kan väl koppla in el i Sverige idag!
 
Så där ja... I den butiken kunde de INTE hjälpa mig. Jag kan enligt honom inte med hjälp av solceller  få ett vanligt kylskåp att fungera om jag inte har EL.
Jag tror jag ska ta kontakt med någon som är klokare än mannen i den butiken. Kan tillägga att han stod och spelade spel på datorn när jag stegade in med mina kloka frågor och verkade mer intresserad och insatt i det än i solenergi.
 
 
 
 




Nu ska jag sätta mig och snurra lite på det där "internätet" och kolla upp det där med solenergi. För jag vill himla hjärtans gärna ha ett rött litet bulligt kylskåp med ett lite frysfack där jag kan ha ett glasspaket och iskuber.
 
Må gott



4 kommentarer:

  1. Hehe Ja man kan bli galen för mindre! Ring Exergon http://www.sunwind.se/ de kan det här med solel, men man ska ha tur och prata med rätt person där.
    Jag har precis anlänt till sommarstugan och ska vara här några dagar. Jag ska ta lite bilder under veckan och skicka till dig och visa hur vi har löst det. Tyvärr kan det kanske vara svårt att få värsta designdrömmen på kylskåpet, man får ta det som är energisnålt och gömma det lite snyggt bakom ett draperi eller nåt. Jag mailar framöver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar högt* Jorå... vi ringer Sunwing för det vore ju bra med någon som kan.
      Jag ser fram emot fotografier. Det kanske gör att det klarnar lite bättre för oss (rättare sagt mig)

      Må gott och ha en fin stund i stugan.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Haha, underbart! Teknikens under är inte så lätt att begripa sej på, men hoppas att det ordnar sej så du får ditt kylskåp!:)
    Hittade till din blogg för några veckor sen, det var namnet som gjorde mej nyfiken i första hand;)och nu tittar jag in mest varje dag! Ser underbart ut på er ö, såg huset på ett foto som var taget på håll, och såg att den var väldigt liten. Så mysigt med en egen ö!! Kram Ella :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ella och innerligt välkommen till detta hörn av cybervärlden, himla roligt att Du hittade hit och att Du återkommer.

      Det där met teknik... JISSES... om jag ändå fick tag i någon som KAN och kan mer än jag när det gäller solceller. Dumt att köpa fel saker.

      Jorå... ön är inte stor... den är HELT PERFEKT och ändå tappar vi bort varandra ibland.

      Må gott och välkommen åter

      *KRAMAR tillbaka*



      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...