söndag 5 januari 2014

Fyllda kycklingfiléer och mjukiskläder

 
 
 
Vi lever fortfarande sjuklingsliv och det är fortfarande oerhört synd om mig. Förkylningen har satt sina klor och vägrar släppa taget. Så himla glad att jag har RIKTIG hostmedicin hemma, för nu banne mig hjälper INTE husmorsknepet med honungsvatten. Nänä... inte nu inte.
 
Jag ringer föräldrarna flera gånger om dagen för att höra hur det går med den i dagsläget URSNYGGA Bönan. Höglöp kallas det för.
Enligt föräldrarna går det bra. Den ljuvliga Bönan ligger framför kaminen och vändsteker sig. Hon går långa promenader flera gånger om dagen och ibland jagar hon sork. Hon äter och fikar på bestämda tider och ligger bredvid morfarn och lyssnar på "Lasse Stefanz" senaste CD. Det händer saker hela tiden och i fredags var faderskapet och Bönan till skroten för att kolla bra grejor till bilen. Det var jobbigt för skrotaren. Han har två stora bumlingar till vakthundar, som dagtid ligger på kontoret. Två okastrerade jättekillar som började yla på kontoret och ville kolla Böna. Misstänker att de inte kunde vakta skroten den natten utan satt och snuffade på golvet där Bönan suttit.  Jorå... Bönan har det kanoners... pensionärsliv när det är som bäst.
 
 
Denna trettondagsafton har vi firat i mjukiskläder med vidhållande snorpappersficka. Jag är verkligen till min fördel. Röd om näsan och blank i ögat. "Snyggt" sa sonen när han äntrade modershuset. Han är inte rädd för virus den grabben och det uppskattas av en mycket förkyld moder.
 

 
 



Sonen kom på någon form av mellanting av lunch och middag. Även han iklädd annat än högtidsdräkt. Det kommer senare i kväll när F kommer hem från jobbet och de ska iväg på galej.
 
Vår mat idag, trettondagsafton 2014 var fyllda kycklingfiléer. Snabbt att tillaga och gott att äta. Det var vad jag orkade fixa mellan hostattackerna.
 
Här kommer receptet på...
 
 
FYLLDA KYCKLINFILÈER
 
Sätt ugnen 250 grader, om Du har varmluft 225 grader.
 
  • Kycklingfilé - gärna halvtinad (en filé per person)
  • Pesto
  • Parmaskinka
  • Parmesanost - eller liknande
  • Bacon
  • Flytande smör
  • Soja - valfri
 
När kycklingfilén är halvtinad går den bäst att skära.
Dela filén men inte hela vägen, utan låt den hålla ihop i den smala delen av filén.
Nu har Du fått som en "mun" att öppna och lägga in fyllningen i.
 
Lägg underst en skiva parmaskinka.
En tesked pesto på skinkan.
En skiva parmesanost på peston.
Lägg ihop och tryck till lite.
Linda en skiva bacon runt filén.
 
Lägg filéerna i en ugnsfast form och pensla lite flytande smör och några droppar soja på varje filé.
 
Ställ in i ugnen ca 25 - 35 minuter. Det beror på hur stora filéerna är. Du får skära lite i den största och kika. Köttet ska inte vara rosa inuti. Inte när det gäller kyckling.
 




 
Idag hade vi klyftpotatis, sallad och rosépepparsås till kycklingen. Andra dagar kan vi ha en riktigt moffig potatisgratäng.

Nu är sonen hemma hos sig och vi fortsätter vår trettondagsafton i mjukiskostymen med snorpapper i fickan och nässprayen nära tillhands.

Må gott


Vi jobbar på det.




2 kommentarer:

  1. Åh, vilken läcker mat, gillar när man får lite smaker till den gansk smaklösa kycklingen!
    Gott att Bönan har det bra men jag hoppas att du också ska få må bra!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joru... Bönan har det just nu fantastiskt.

      Själv har jag aningen jobbigt med den där hostan som aldrig ger sig. Den har hängt i sedan mitten av november.

      Hoppas Du har det fint.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...