lördag 11 januari 2014

Var är svanarna?

 
 
Äntligen kom den där snön och äntligen fick jag ge mig ut och kika lite på kvarvarande rea. Lite mindre snorig och hostig, men långt från bra.
 
Den där snön som kommit gör livet aningen ljusare och det är inte kolsvart när klockan är 15.30. Kunde till och med fotografera lite ute. Fåglar runt fågelbordet. Jorå... inbillade mig när vi skaffade fågelbord att det skulle krylla av fina färgglada fåglar och SVANAR. Ämmmm, förstår inte riktigt hur jag tänkte. Idag har vi allt haft besök av fåglar... Duvor, kajor och en och annan STORKRÅKA har tittat förbi. När dessa inte rör sig runt fågelbordet, kommer de små grå och vit/svarta snabba fåglarna dit... men inga färgglada och inga svanar. Kanske har fel mat.
Nu matas de med solrosfrö och nötter. Undrar vad de där färgglada och svanarna vill ha?
 
 
 
 

 
 
 
Idag har Snyggingen fått jobba. En gång om året har han en viktig uppgift och det är att dra bort julens gran. Det gör han med stor koncentration och när de kommer hem är han trött i huvudet. Jobbigt det där med att dra granen rätt.
 
 




Bönan lever fortfarande pensionärsliv och är ljuvligt fantastiskt underbar. När hon möter hanhundar klapprar hon med tänderna och ylar. Hon är HELT övertygad om att ALLT hänger på henne. Rasens fortlevnad... eller rättare sagt... alla hundars fortlevnad hänger på henne.
Faderskapet går långa promenader med henne för att tömma henne på energi. Modern tänder kaminen tills de kommer hem så Bönan kan ligga vid brasan och värma den ursnygga kroppen.
Jorå... pensionärsliv är både tröttande och värmande. Bra det.
 
Nu go´vänner är det dags att fixa lite mat.
 
Må gott
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...