söndag 19 januari 2014

Jag ger ytligheten ett ansikte för att orka djupdyka

 
 
 
Idag är Snyggingen trött... Förhoppningen jag hade igår om att han skulle sova länge efter vår promenad med träning och energitömning raserades efter 10 minuter. Han sov och var opipig i TIO MINUTER, sedan drog han igång igen... Men idag go´vänner tar han igen gårdagens maratonpipning efter löptik. Idag orkar han inte utan ligger mest och "bligar under lugg" eller sover. Jorå... någonstans finns det en gräns även för SnyggÅke hur länge man kan pipa efter brudar och den gränsen gick vid nio dagar. På tionde dagen kroknade han.
Kastrera honom... ALDRIG i livet. Inte så länge han är frisk. När Bönan kommer hem från sin ljuvlighet kommer hon inte tillåta honom pipa efter löptikar. När han börjar fräser hon till och han lyder. Jajamän... vill inte mucka med Bönan inte... hans livs kärlek.
 
 
 




Så var det de där med ytlighet. Jag erkänner... just nu skulle jag kunna ge ytligheten ett ansikte... en identitet. Just nu grubblar jag inte över hur jag ska lösa världsproblemen eller cancergåtan. Jag tänker inte heller på hur vi ska fixa till det där med hur alla ska få rent vatten och slippa bli sjuka på grund av föroreningar... nä, nä... inte jag... Jag är inne i det STORA PROBLEMET om jag ska måla naglarna gröna eller färgglatt ljusrosa. Har aldrig ägt ett grönt förut, men nu attan har jag gått och införskaffat ett... grönt nagellack. Så är det... så ytlig är jag. Är det något fel på mig... inte det minsta... Ibland måste vi vara ytliga för att orka med det djupa. Vad tror Ni annars vi har insamlingsgalor för att samla in pengar till både rädda barnen och rosa bandet... Kändisar sjunger både glada och medryckande melodier och vi öppnar plånboken... och vi öppnar den mycket... Ytligt men ändå djupt. Bra tycker jag... för vi orkar inte gå på djupen för mycket och för länge. Så... idag är mitt största problem och ytlighet vilken färg jag ska ha på nagellacket. Det räcker för att jag ska få distans till viktigare saker och orka ta tag i dem med hull och hår. För det gör jag... djupdyker rakt in i viktigheterna, mina viktigheter och mina djup.
 







Nu go´vänner är det tid för mat... Det är viktiga saker det.

Må gott




4 kommentarer:

  1. Tack vännen för tips om bilder och Photoscape, det är tid som saknas här hos mig, intresset finns.
    Ytligheter, ja, det måste vi nog ha för att orka med det som är tungt! Snygg biöld på björken ... hmm!
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas Du får en fin vecka.

      Må gott

      *KRAMAR om´na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...