söndag 11 maj 2014

Tagit nytt beslut

 
 
 
Hur svårt kan det vara... ÄNTLIGEN har jag bestämt mig för att "vi ska ha gardiner i storarummet". Jorå... det beslutade jag mig för igår när jag låg i "loveseaten" igår och hade hela havet stormar.
Vi har vita väggar... eller, de ska vara vita... men sot utifrån har gjort att i hörnen är det gråsvart. Detta gråsvarta är det mindre av i de rum där vi har gardiner, för soten fastnar i gardinerna och försvinner med tvätten. Så illa är det...
Så... idag släppte jag bomben för T, som är en oerhört lyhörd och vänlig man... "vi ska ha gardiner i storarummet och nu ska vi åka och kika på gardinstänger.
Jag har fått för mig att jag vill ha en stång som går från vägg till vägg... 360 cm lång... och jag vill ha stången i diameter minst 40 mm. Det go´vänner är inte det lättaste att få tag i... Finns inte att uppbringa i vår lilla stad. Vi åkte till byggvaruhus för att kika på rundstav, men om vi tar stången i trä, är risken att den vrider sig och blir som en serpentin... inte snyggt... så en lackerad rundstav i aluminium får det nog bli.
Så var det de där med ringar att trä på stången... Vi hittade ringar för många pengar och vi behöver 20 ringar... Det skulle sammalagt bli på tok för mycket... Nu har T hittat ringar i rätt storlek på ett företag som säljer utrustning för bergsklättrare och priset... en spottstyver mot vad gardinringarna kostar. Jojo... Blir det inte bra, kan vi alltid använda ringarna till bergsklättring.
Har ännu inte bestämt mig för vad vi ska ha för tyg... råsiden eller skrynkligt linne... det lutar åt det sistnämnda. Skrynkligt linne... oblekt eller... äggskalsfärgat råsiden. Hur svår kan det vara.
 
 
 
 

 
 
Vi fick besök på middagen... sonen och hans F kom och åt och har nu åkt hem för att lägga sig i soffan och sova till någon film. Låter som en bra idé.
 
 
 




Ska nog ta och kika på en film...

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...