söndag 25 maj 2014

Väntar på sol

 
 
 
Igår lovade väderleken regn - åska - hagel -  från tidig förmiddag... och vi väntade... och väntade... Vi stannade hemma från Paradiset då det är rent otäckt att vara där när Tor med hammaren far över himlavalvet... Vi väntade ännu mer och när klockan var 16 sa T... - Nu tänder vi grillen.
Jojo... sagt och gjort. Den tändes, vovvarna rastades av... och när de låg i sina bäddar och sov var glöden perfekt... Kycklingspetten åkte på tillsammans med potatisknyten. Två minuter senare... fick T plocka fram paraplyet... och efter ytterligare två minuter var det bara att slänga in maten i ugnen i köket och stänga alla fönster för då brakade det loss med all styrka.
 
 
 



Att sitta ute och äta var inte att tänka på... ej heller på altanen då ljudnivån från haglet var bedövande. På kvällen behövde vi inte vattna rabatterna.  
 




Idag lovades det kanonväder... Kan tillägga att det har ännu inte kommit så morsdag firades hemma och inte som vi först tänkt  - i Paradiset. Fika med föräldrarna och middag med sonen och F. Det blev bra det också.






Nu ligger vovvarna och sover. Bönan har krupit in i sin "utställningsbur" och jag hör hur det snusar där inne. Snyggingen har "flankat" på mattan i hallen och där är "snusningarna" aningen högre... Snarkas kallas det visst för.
T har börjat måla huset med vit linoljefärg och jag ska ställa mig och stryka undan lite tvätt.

Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...