fredag 2 maj 2014

Vit chokladpannacotta med vegetabilisk gelatin

 
 
 
Har fått frågor från några vänner på hur jag gjorde chokladpannacottan som vi hade i påskas. Det lite udda med den jag gör är att den är gjord med vegetabilisk gelatin. I vår familj har finns allergi mot animaliskt protein och då är vanlig gelatin BIG no, no. Mjölkprodukter går dock bra i detta fallet. 
 

 
 


Detta behöver Du till fyra portioner...

  • 5 deciliter vispgrädde
  • 50 gram vit (god) choklad
  • 4 matskedar socker
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 påse vegegel
  • 2 deciliter vatten
  • Valfri - frukt/bär

Koka upp grädden med den vita chokladen och sockret. I detta läge ska INTE vaniljsockret röras i. Glömt inte att röra i ljuvligheten så den inte bränner fast i botten.






Tag en påse vegegel och rör ner det med 2 deciliter vatten i en kastrull.





Koka upp gelen med vattnet samtidigt som Du vispar.



 
 
Häll i gelen i grädd- och chokladblandningen. Sjud upp blandningen samtidigt som Du rör och tag av från spisen.
Tillsätt vaniljsocker. Rör ordentligt så vaniljsockret inte ligger kvar som klumpar.
 
Häll upp i portionsskålar/glas, täck över med lock eller plastfolie och ställ in i kylen någon timme.
 
 




 
 
Själv tycker jag det är himmelskt gott med passionsfrukt och jordgubbar till chokladpannacotta.

 
 




Lägg på frukten/bären precis innan servering.





Perfekt efterrätt som går fort att göra och som kan göras klar långt innan gästerna kommer.

Må gott


2 kommentarer:

  1. Såå smarrigt med panacotta! Och de där skålarna, verkligen ljuvligt söta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej i norr...

      Visst är de fina... skålarna... Har ropat in dem på auktion. Rörstrand från 50-60 talet. Årtalet är lite osäker på, men fina är de.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...