Har fått frågor från några vänner på hur jag gjorde chokladpannacottan som vi hade i påskas. Det lite udda med den jag gör är att den är gjord med vegetabilisk gelatin. I vår familj har finns allergi mot animaliskt protein och då är vanlig gelatin BIG no, no. Mjölkprodukter går dock bra i detta fallet.
Detta behöver Du till fyra portioner...
- 5 deciliter vispgrädde
- 50 gram vit (god) choklad
- 4 matskedar socker
- 2 teskedar vaniljsocker
- 1 påse vegegel
- 2 deciliter vatten
- Valfri - frukt/bär
Koka upp grädden med den vita chokladen och sockret. I detta läge ska INTE vaniljsockret röras i. Glömt inte att röra i ljuvligheten så den inte bränner fast i botten.
Tag en påse vegegel och rör ner det med 2 deciliter vatten i en kastrull.
Koka upp gelen med vattnet samtidigt som Du vispar.
Häll i gelen i grädd- och chokladblandningen. Sjud upp blandningen samtidigt som Du rör och tag av från spisen.
Tillsätt vaniljsocker. Rör ordentligt så vaniljsockret inte ligger kvar som klumpar.
Häll upp i portionsskålar/glas, täck över med lock eller plastfolie och ställ in i kylen någon timme.
Själv tycker jag det är himmelskt gott med passionsfrukt och jordgubbar till chokladpannacotta.
Lägg på frukten/bären precis innan servering.
Perfekt efterrätt som går fort att göra och som kan göras klar långt innan gästerna kommer.
Må gott
Såå smarrigt med panacotta! Och de där skålarna, verkligen ljuvligt söta!
SvaraRaderaHej i norr...
RaderaVisst är de fina... skålarna... Har ropat in dem på auktion. Rörstrand från 50-60 talet. Årtalet är lite osäker på, men fina är de.
Må gott
*KRAMAR om`na*