Recept på
Devil´s Chocolate Cake
Detta behöver Du...
- 200 g smör.
- 3 dl ljust muscovadosocker.
- 1 dl ljus sirap.
- 4 st ägg.
- 5 dl mjölk.
- 1,5 dl kakao.
- 3 tsk bakpulver (kan uteslutas om man vill göra den som en kladdkaketyp)
- 1 tsk vaniljsocker.
- 1 tsk malen ingefära.
- 1 st. nypa salt.
- 200 g mörk choklad.
Till glasyren...
- 3 dl vispgrädde.
- 250 g mörk kvalitetchoklad. 70% - ig.
- 1 tsk smör.
Börja med att sätta ugnen (varmluftsugn) på 180 grader.
Vispa 200 gr smör, 3 dl muscovadosocker och 1 dl ljus sirap krämigt.
Separera de fyra äggen... alltså... dela gula och vita.
Rör ner gulan i smeten.
Vispa vitan för sig så den blir "hård".
Blanda 5 dl mjöl, 1,5 dl kakao, 3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk malen ingefära och 1 nypa salt. (En nypa är lika mycket som det Du får mellan tummen och pekfingret.
Blanda försiktigt mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
Smält 200 g choklad i ett vattenbad.
Har du inte vispat de fyra äggvitorna - gör det nu.
Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och de hårt vispade vitorna.
Dags att grädda.
Dela smeten i tre delar och grädda i form med löstagbar botten... smörad form.
10 - 15 minuter... beror på ugn.
Till chokladglasyren...
Koka upp 3 dl grädde.
Tag av grädden från plattan och rör ner 250 g mörk choklad och 1 tsk smör.
Varva smeten...
Denna kaka är en chokladchock.
För det första: Alltså. Måste bara fråga: Lättmjölk. I detta sammanhang. Ganska oviktigt, va?
SvaraRaderaFör det andra: Dräääääägla!!
Joinnar dig imaginärt på femkilometersrundan. Det behöver jag!
Japp... lättmjölk är den enda lättprodukten hemma hos oss... Tycker den funkar bäst i latten... så... så fick det bli... men det vägde inte riktigt upp allt det andra feta... men gott var det.
RaderaHör av Dig om Du vill bli med på en svettig femkilometersrunda.
*KRAMAR om`na*