fredag 13 juni 2014

Sjung om studentens lyckliga dar...

 
 
 
Att ha sitt arbete på gymnasiet innebär att EN gång om året får jag vara med om studenten. Jajjamänsan... det är en ynnest att få se alla flickor med vita skira klänningar, nyfixade i håret och nya skor och alla killar med kostym som de känner sig rätt obekväma i, slips och  nya fina skor... alla med den vita studentmössan antingen i handen eller neddragen till öronen. Oavsett kön... är det många som genomlider dagen med skoskav... förstår inte riktigt när den där yngre generationen ska lyssna på föräldrarna. "Gå in skorna innan studenten för Du ska gå i dem hela dagen". Gör de det... Nähädå. Skoskaven är ett faktum och skolsköterskan har en lång ringlande kö för att få plåster.
Men... förutom skoskaven är det en FANTASTISK dag. Alla är glada och det doftar blommor, parfym, hårspray och champagne i hela stan.
 
 
 





Nu... är det studentfester i hela stan och vi... vi tar en lugn fredagkväll.

Må gott



4 kommentarer:

  1. Det är faktiskt det bästa av allt med vårt yrke, den där glädjen man får vara med om. Mitt i all glädje är det samtidigt lite vemodigt, man lämnar sina elever som man kämpat, skrattat och gråtit med under tre år.
    Ha ett härligt sommarlov! Ser fram emot en massa fina bilder från ert Paradis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha även Du ett fint lov... och tack.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Jag har undrat var du tagit vägen men nu såg jag att du ramlat bort från min blogglista - av nån oförklarlig anledning. Såg vad som hänt Snyggingen och det gör mig ont för din skull.
    Önskar dig en fin helg efter allt jobb med studenterna!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...