tisdag 5 juli 2011

Flaggfönster på plats

Två härliga jobbedagar i Paradiset och vi har fått MASSOR gjort. Det som retar mig är att det nästan inte syns att vi gjort något. Vi är inne i en fas där vi sliter, slipar och fixar inför målningen som komma skall och då syns det inga framsteg... Lite retsamt är det att under- och förarbetet inte syns på utsidan.



Igår linoljade vi in trät under fönsterkarmen för att minimera risken för skada om det skulle regna och det inte är tätt med fönsterfoder. DET är typiskt sådant arbete som INTE syns, men det är bra om det är gjort.


Efter lite "knövvel" fick vi in karmen och nu sitter den där förhoppningsvis lika längs som innan vi tog ur den... (Den hade inte riktigt samma mått som innan, då virket i lagningen var aningen tjockare än tidigare) Nu ska det bara drevas med lin och målas med linoljefärg.












Snyggingen har i värmen vandrat mellan olika sovplatser och badplatser. Ligger han inte och sover, står han i vattnet och kärringbadar.
Väderleken har "lovat" regn de två senaste dagarna, men inte en droppe har fallit i Paradiset och även om inte solen varit framme hela tiden har det varit varmt, disigt och nästan vindstilla.






Detta är nästa fönster som ska få bli med hem för renovering. Idag tog T bort fönsterlisterna som tyvärr var bortom all räddning, men jag tror att Ovolin kan hjälpa oss att få fram "samma-lika-fast-nya"
Ovolin är en himla trevlig, bra och superduper butik för dem som vill renovera gamla hus. Vi var senast där idag och köpte en låshake (då den gamla gått sönder) till ett av fönstren. Döm om min förvåning, de hade "samma-lika-fast-ny" som den som farfarsfar John satte in när han byggde huset på Paradiset. Vi införskaffade även schellackflingor som ska lösas upp i T-röd och spärrmålas över kvistar.








Nu, go´vänner är det dags för mig att gå och göra något annat... typ sova.

Må som GODIS... JÄTTEGOTT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...