måndag 25 juli 2011

Världen kan vara otäck



Det händer saker i världen som vi inte kan styra över. Otäcka saker som jag önskar aldrig hände eller någonsin kommer hända igen... Nu var det Norges tur att drabbas av det otäcka och vi har här hemma följt tragedien på nyheterna. Igår berättade en reporter att mannen som i dagsläget dödat 93 människor (på bara några timmar) kan räkna med att få ett straff på 20 år. Reportern fick det att låta som om DET skulle vara ett LÅNGT och HÅRT straff men det är väl inget straff för 93 liv. Utslaget på alla dessa människor får han ca 3 månaders straff per liv han tagit... TRE MÅNADERS fängelse per LIV... Är det tillräckligt?




Även om det händer saker i vår värld, så fortsätter den att snurra med allt vad det innebär. Hos oss har det snurrat med 1:a strykningen av Schellack i taket. Vi hade hoppats på att komma ut till Paradiset igår, men regn och byar med 16 meter/sekund gjorde att vi valde att stanna hemma.






Vi har även fått upp vindskivan på "skärmtaket" och nu saknas "bara" hängränna och kätting som vi ska använda som stuprpr.



Att laga mat hos oss innbär att ha en Tant snurrandes runt benen... Hon ska undersöka ALLT och hon ger sig inte förrän hon VET att det inte är någt som hon kan moffa på. För ett tag sedan försvann TantSimone mitt i undersökningen och jag kunde inte hitta hennne. Trodde hon tröttnat (vilket ALDRIG skulle ske) och gått och lagt sig någonstans... MEN hennes nyfikenhet hade gjort att hon hoppat in i kylskåpet, vilket jag missade och stängde dörren. Där inne satt hon i kylan och mörkret och var JÄTTESUR i säkert två minuter innan jag öppnade för att hämta mer godsaker. Har hon lärt sig något av detta... NEJ, det har hon inte...



Snyggingen har haft många människor omkring sig som han fått kärlek av... Gäster som kommer och alla i familjen tar sig en liten kärleksstund med fyrbentingen och han misstycker inte.


Nu...fortsätter vår värld att snurra och jag ska ta och fixa frukosten.

Må gått... även om världen har otäckheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...