fredag 8 juli 2011

Golvet är lutat






Ännu en fantastisk dag i Paradiset och ännu en dag där morfarn och mormorn blev med och hjälpte oss MASSOR. Tack ännu en gång för all hjälp och god mat.



Morfarn fortsatte där han och Snyggingen slutade igår... Kajen ska återuppbyggas och det är ett STENTUNGT jobb. Snyggingen övervakar VARJE stenbumling som lyfts upp och han går inte ur vattnet förren hans kompis morfarn gör det.




Idag bestämde sig mormorn för att även hon skulle äntra vattnet. På med bästa baddräkten och ner i sjön... Kallt tyckte mormorn och doppade sig snabbt. Himla hurtigt tycker jag.




Den nya dammsugaren utan sladd, typ laddbar, fick bli med till Paradiset idag. Den suger inte lika bra som den maskinen vi har hemma, men den är klart duglig. Vi måste ha en dammsugare som kan ta upp det som hamnar i springorna på trägolvet, för annars kan vi snart så frön i springorna och skörda både det ena och andra. Det är inte så lätt att sopa upp ur ett trägolv med springor.


Vi har också hunnit luta golvet. Det vi använde är ett, gammeldags trälut, för innomhusbruk som används på nyslipade golv, paneler, möbler av furu eller gran. Bevarar träets ljushet och ger en viss patina.


Nästa "steg" i behandlingen är att borsta bort överflödig kalk och sedan stryka på ett hårdvax som ska läggas i två lager med lätt slipning (med 500 papper) mellan strykningarna. Efter det är golvet klart och förhoppninsvis himla snyggt och vi kan gå vidare med att måla taket färgglatt vitt.








Nu go´vänner ska jag koka lite musslor och sätta mig med ett STOR skål av rykande heta njutningsbara godsaker.

Må gott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...