onsdag 20 juli 2011

Besök - Renovering tar tid - Fiskgjusar


Vi har haft besök av Bönan och henns flock och då "måste" vi bara ta lite bilder på vovvarna. Vi höll till på framsidan av vårt lilla bo och gissa om förbiåkande bilister körde lååååååååååångsamt och diskret tittade på de ljuvliga varelserna i täppan. Då menar jag inte mig utan fyrbentingarna och den lilla människovalpen som hör till Bönans flock.
Det är inte det lättaste att få en liten yster 14- månaders fyrbenting att ligga still bredvid 4-åringarna, men det gick... *LER*

 
Yola - Tanya - Åke


Sutherland´s for your pleasure - Åke


Mer av SnyggÅke


Bönan vid lavendeln

Vi har även hunnit fixa lite i Paradiset och det ser inte ut som om vi gör så mycket där ute... MEN om det tar två timmar att göra något hemma... så får vi räkna med att det tar MINST två gånger tiden i Paradiset. Vi har ingen el och ibland har vi missat att ta med någon batteridrivet verktyg och då får vi till exempel hyvla för hand. Allt som vi ska använda måste fraktas först med bil, sedan med skottkärra, lastas i båt och förhoppningsvis är det lugn sjö när vi åker över vattnet. Efter det ska det lastas ur båten och efter det är vi redo att jobba... OM vi inte glömt något verktyg vill säga.

 
 

Idag har vi fått låna en släpkärra av goda vänner... TACK så innerligt B & E för lånet. Det är oss guld värt. Vi fraktade ut reglar och gipskivor och idag var sjön lugn så det gick som på räls över vattnet.







Reglarna sitter nu på plats och likaså gipsskivorna. Ner mot golvet drevade vi med lin för att slippa drag.



Nästa gång vi kommer ut ska vi ta upp hål för avlopp och gasolslang. Vi får bära in diskvatten, men jag vill inte bära ut det, utan det ska ledas ut för bevattning av just nu obefintlig gräsmatta (då den inte vattnas).



Idag har vi även suttit på trappen och kikat på fiskgjusarna... Till vår glädje satt det TRE stycken vid boet. Lite svårt att få med på bild, men jag tror nog Ni ska se... om inte har jag förtydligat med pilar och text... HUR pedagogisk är inte jag. *ASG*



Snyggingen var inte det minsta intresserad av att studera de fridlysta fjäderfäna, utan passade på att ta sig ett dopp intill "mördaranden". Hennes två ungar finns inte vid hennes sida längre. Misstänker att truten tagit dem båda. Samma sak med tärnas lilla unge. BORTA!






Nu är det dags för mig att ta kväller... Himla trött och himla mätt...

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...