torsdag 27 december 2012

Storlek 36 till 44

 
Vad är det för skevt med klädstorlekar... VEM katten har beslutat att klädstorlekarna ska vara UR LED. Idag är det banne mig INGET som stämmer. Det måste vara någon KORKAD klädfabrikant som inte begriper NÅGOT. *Fräser runt och är allmänt sur*
Jag är inte någon jättestor människa... 162 cm i strumporna och drar normalt storlek MEDIUM eller som min mormor skulle sagt... en RAK 38, men idag... har jag dragit allt från storlek 36 till 44 för att NÅGON inte kan bestämma sig hur storlekarna ska vara.
Köpte en liten käck jacka med svarta paljetter. Tänkte att den skulle vara snygg om vi någon gång blir bjudna på cocktailparty. Det händer inte så ofta... eller rättare sagt aldrig... men man vet juh inte... Sagt och gjort, jag slog till och tog med den lilla glitterbomben till kassan... provade inte för den såg rätt bra ut... STORLEK 40-42. Jag tänkte att jag nog hade tagit till så den i alla fall inte skulle vara för liten... DET VAR DEN... Armarna var så trånga att jag såg ut som en stoppad korv och den gick inte att knäppa över bysten... OCH DEN (bysten) ÄR INTE STOR... jag lovar. Vad i hela världen... ska jag behöva köpa en jacka i storlek 44 - 46 när jag normalt har MEDIUM. Den åker tillbaka till butiken i morgon och jag köper INTE någon i stl 44 - 46, det gör jag INTE.
 
Köpte även en topp... stl 38 kom jag inte i... den var så trång att jag inte fick i axlarna, stl 40 kom jag i men den satt "stint" över bysten så det såg ut som om jag skulle sprängas... fick ta stl 42 för att axlar och tuttar skulle få plats... VAD I ATTAN... är det för fel. Köpte en klänning i samma butik... stl 38 och den var aningen för vid ... men 36 satt trångt över axlarna... DÄR KAN JAG INTE BANTA... mina axlar är beniga (fast rätt breda) och OBANTNINGSBARA.
 
Nu har jag en funderare... jag är som sagt inte jättestor... kanske lite mjuk i kanterna, men INTE STOR... MEN vart går alla kvinnor som är större än jag och köper sina kläder? Jag menar... i butikerna som jag varit i idag... har de flesta storlekar slutat runt 42 - 44 och det är kläder som INTE är stora, jag lovar. Eller är det så att det bara är kvinnor med "size zero" som ska kunna shoppa i vanliga butiker och vi andra får gå till butiker för STORA kvinnor. Men... vart ska då de kvinnorna som är större än jag gå... Till butiker för STÖRST kvinnor med bystmått ÖVER C-kupa. Japp... så får det bli.
 

 


 
Idag... när jag var och fräste runt bland butiker och klädställningar, passade tanterna på att vila... Hann knäppa en bild där de ligger BÅDA TVÅ, i sängen...(innan jag bäddat) samtidigt...  DET tillhör inte vanligheterna.
När jag kom hem från förnedringen, låg de kvar... och sov. Tror det hade varit bättre om jag gjort samma sak... och sluppit bli ledsen över att jag blivit STOR, FET, TJOCK och JÄTTEKVINNA - enligt klädstorlekarna.
 
 



Må gott... jag är sur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...