tisdag 6 augusti 2013

Lite vatten i Paradiset

 
 
Igår packade jag kvällsmaten i en kylväska, hämtade T när han slutade jobbet och vi for till Paradiset. Inte för att jobba utan för att njuta. Sista veckan med takets läggning har känts som "ett måste bli klart" och vi hade svårt att njuta av vårt Paradis.
Igår... njöt vi.
Vi satt på den nya utesoffan med varsin skål fruktsallad med yoghurt och bara njöt. Det var varmt och Snyggingen badade medan Bönan stod "ensam" kvar på land. Fiskgjusen landade på ön mittemot och det var nästan tyst på sjön.
 
Nu kändes inte det jobb vi gjorde igår, innan vi for hem, som ett måste. Det var ett jobb fyllt med skratt och helt "otvunget". Vi städade undan plåtar och virke, sådan vi kommer att behöva i framtiden men inte vill ha ligga framme och drälla. Vi tog med mattan hem för att tvätta den och den hänger redan på altanen för att torka. Allt detta gjordes med otvungen glädje, även om vi var trötta från nattens vovvevandringar och helst hade gått och lagt oss, tryckt huvudet i kudden och sovit.
 
 





Just nu är det så lite vatten i sjön att vi inte kan gå för motor hela vägen in till bryggan. Det är lite för mycket sten i vägen för att en propeller ska komma "helskinnad" till eller från bryggan. Därför får vi (läs T) ro en bit. Han misstycker dock inte.






Nu go´vänner har jag lite att stå i. Vovvarna sover och jag har massor att göra innan det är dags att gå ut och göra toalett.

Må gott


2 kommentarer:

  1. Alltså det där stället är ju helläckert. Härligt att få se ön som helhet, nu ser man ju att det är en pytteö!
    Ha det gott!/Bodil

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar högt* joru... Den guidade LÅNGA turen tar ca 2,5 minut och då har Du även fått se vad som är i kylväskorna. En pytteö precis lagom för att hålla koll på och ändå kan vi "tappa bort varandra" och gå och leta.

      Må fint

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...