söndag 3 augusti 2014

12 sekundmeter i diskbaljan och vågor i vattenskålen

 
 
 
Idag har det antingen blåst herrejösses och det har gått vågor i Bönans vattenskål och det har varit svårt att diska för det har farit vatten med 12 sekundmeter i diskbaljan... eller så har det varit kavlugnt. Ska i ärlighetens namn säga att jag inte vet vad som är bäst... När det är 31 grader i luften och blåser eller står still... Kan jag få önska en svag bris... och 31 grader?
 
 
 
 
 
Men jag ska inte klaga... I natt kommer sonen och F hem från Turkiet och jag har barnet på svensk mark... DET är bra.
Det är de öppna fönstren och smörgåsen i solnedgången vi ska ta med oss till de kalla vinterkvällarna... Det är morgondoppet och kaffekoppen på trappen vi ska minnas när näsan är röd av kyla... Det är sommaren när den är som bäst... Varm... och solig och då får det gärna gå vågor i diskbaljan... ibland.
 
 
 





Bönan blir bara modigare och modigare i vattnet. Hon far runt som ett troll och kastar sig fram och åter... hoppar och kör ner huvudet under vattenytan och "kokar kaffe".






 
 
 
I Paradiset är ytan INTE så stor och grejorna åker fram och åter ur och i skåp innan de hamnar på rätt plats. Det vi använder mycket, ska vara lätt att ta fram och allt ska ha en funktion... eller... kanske inte allt... men nästan.
 

 


Igår tog vi tag i ytterdörren, som sett bättre dagar. Full i svarta alger, smuts, flugskit och spindelväv.




 
T gick loss med ljummet vatten, diskmedel och skruppsvamp... Det tog tid, men till slut var han nöjd och dörren fick torka.
 




I fredags var vi till Ovolin och köpt linoljefärg, sådan där färg som tar DYGN innan det är genomtorrt. Guldockra och lindblomsgrön.


 




Nu... är den klar... dörren som farfars far John satte in och som farfars mor Maja bestämde färgen på. Nu håller den några år till och skäms inte för sig. Färgglad... japp... så in i plåten. Dörren lyser upp hela sjön.



 

 
 
Nu väntar en stor skål med fruktsallad och yoghurt. Ska bli gott i denna värme.
 
Må fint.
 
 
 




3 kommentarer:

  1. For hottest news you have to pay a quick visit internet and on world-wide-web I found this web page as a finest website for most recent updates.


    Have a look at my site: alta white price

    SvaraRadera
  2. I think the admin of this website is truly working hard for his site, because here every data is
    quality based data.

    Also visit my blog post stainless steel cornetto necklace

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...