måndag 4 augusti 2014

För vissa är semestern slut...

 
 
Det är inte många blommor i vår trädgård som överlever att växa i en rabatt mot vit vägg i söderläge, sammantaget med denna varma sommar, men det finns några som ynka blomster förutom lavendeln. Ska tillägga att jag går fortfarande och funderar på OM jag ska ta bort rabatten i söderläget och bara lägga sten. Blommar inte så fint men håller sig i den strängaste torka.
 





Tistlarna... de stora perenna, är mumma för humlor och bin. Undrar hur många humlor som kan samsas om EN tistelblomma?




 
Detta år är första året vårt lilla äppelträd Katja, bär mer äpplen än två. Förra året fick vi inte ett endaste äpple, men i år har vi minst 20. Trädet fick vi av T:s föräldrar i inflyttningspresent och första vintern gick haren hårt åt stammen, så vi trodde inte det skulle klara sig. MEN... det är seglivat och i år kan vi äta äpplen.





Idag är T på första jobbdagen efter semestern. Vinkade av honom kl. 05.40 och drog igång tvättmaskinen. Sonen kom hit med tvätt i natt, när de kom från Arlanda. Ingen tvättid i huset de bor förrän onsdag... och det är rätt äckligt att ha gammal semestertvätt ligga i denna värme. Så... vad gör en vän moder... Jojo... hon tvättar och hänger ut och sonen kan hämta på torkvindan när han vaknar till.
Vad som förvånar mig mest är... Fastän sonen smyger in, som en tjuv i natten och lämnar tvätten i påsar i badkaret, signalerar inte Bönan att någon är på gång på bottenvåningen... KAN vara för att hon känner sonen himla väl... eller så var hon så attans trött att hon inte skulle vakna av ett mindre kärnvapenkrig... eller så var det en kombination av båda. Får ta ett snack med Bönan om detta.

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...