onsdag 6 augusti 2014

Tog sovmorgon

 
 
Vaknade kl. 05.30 när T åkte till jobbet och i mitt huvud bultade VÄRSTA migränen. Valde att ta en tablett och somna om. Vaknade kl. 10.00 och huvudvärken är borta men det är den där läskiga smaken i munnen som kommer efter en migränattack. DET kan jag stå ut med. Tar en minttablett och vips smakar det inte järn i munnen utan så mycket mint att jag lätt skulle kunna blåsa bort om jag öppnade munnen för mycket.
 
TantKarin har inte vikt från min sida på morgonen och hon vårdar mig som värsta sjuksköterskan. Trogen, lugn och varm har hon legat vid mina fötter. Bönan har legat nedanför mig säng i sin bädd och snusat HELA morgonen. Tror hon tycker det är fantastiskt med sovmorgon. Någon hon INTE fått på hela sommaren.
 
 
 
 
 
 
Igår fick vi ÄNTLIGEN upp linnegardinerna i storarummet... Det tog 5 år innan de kom upp... Eller rättare sagt... vi skulle inte ha några gardiner i storarummet, men ändrade oss i våras. Så... nu... igår kväll kom de upp. Det blev ett behagligare ljud i rummet... mer dämpat och inte lika hårt och då har vi ändå en stor matta ligger under rumsbordet.
 
Idag väntar en regndag. Den har i och för sig redan startat... det gjorde den i natt och T fick gå upp och stänga takfönstret vi har i sovrummet.
Jag fortsätter dagen med att "småplocka"... Vi har ju knappt varit hemma under fyra veckor och det märks. Vi har bara varit hem och bytt saker och sovit någon natt och dammet ligger tjockt.
Ska försöka hinna handla lite också... och OM väderleken spricker upp... kanske... kanske en liten vända till Paradiset.

 
 




Nu go´vänner tar vi tag i en onsdag.

Må gott


6 kommentarer:

  1. Inte kul med migrän, tur att det finns medikamenter att ta till. För övrigt, som jag tjatar, är jag störtkär i din kissekatt. Hon är ljuvlig. Brukar den trumpna lilla tanten följa med till Paradiset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår lilla TantKarin är 11 år och i början var hon ofta med till Paradiset, men nu mår hon inte bra av att åka bil - båt - och bo på annat ställe. Hon får stanna hemma men vi åker alltid hem efter ett dygn i Paradiset och vattnar TantKarin och tomaterna och är hemma ett över natten innan vi åker tillbaka igen :-). Det tar endast 45 minuter från dörr till dörr mellan hemma och Paradiset så det är inte långt...Ibland åker även sonen hem och gosar lite med henne, så hon är inte ensam så långa stunder.
      Det är ofta så att gamla katter inte gillar att flytta runt... och hon är en sådan. Trivs bäst hemma och ligger gärna i köksfönstret och kikar på livet utanför... eller ligger på altanen och kikar på vad som händer på gräsmattan.
      Just nu ligger hon i mitt knä och spinner lågt.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Fantastiska bilder! Himmelens tur att du blev av med migränen!
    Kul att du fått upp gardinerna och det är verkligen så att det behövs textilier för att ljudet ska bli behagligare. Städning ... vill inte tänka på hur det ser ut hemma efter denna sommaren - men det kommer ju en tid när vi inte är i stugan så ofta.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :-)

      Den där migränen kommer som ett brev på posten när det är sådant här väder... med växlingar mellan hög- och lågtryck. Så... i morse var jag sänkt men nu är jag med i matchen igen.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...