fredag 8 augusti 2014

En IDIOT har lekt med elden

 
 
Idag hade jag min först arbetsdag... eller... rättare sagt, jag fick förfrågan om jag kunde komma till jobbet idag fram till lunch och det kunde jag.
Någon har roat sig på vårt jobb... natten till måndag, fick någon för sig att det är kul att elda hus. Jojo... vår skola håller på att renoveras och det sista skulle göras på vår avdelning som förövrigt ligger fem våningar upp... alltså högst upp i ett K-märkt hus. Det sista innebär att vår avdelning VAR... läs noga... VAR KLAR förutom fönster i österläge. Dessa skulle de ta i sommar samtidigt som de lade om taket och därför stod en byggnadsställning utmed hela östra väggen. På den ställningen har någon IDIOT klättrat upp och brutit loss plåten som satt för det uttagna fönstret som var på målning och klättrat in och tänt eld i ett rum... Det innebär att HELA den nyrenoverade avdelningen måste röksaneras och rummet som det tändes eld i  måste totalrenoveras. Det luktar apa och kostar MASSOR... Vad eleverna kommer mötas av den 18 augusti vet vi i dagsläget inte... Vi vet inte hur mycket saneringsfirman hinner göra, men de jobbar för fullt och fläktar står och surrar på hela avdelningen... 
Vem är en sådan IDIOT att den tänder eld på något... Var brast det i den uppfostran och var slutade hjärnan på den personen att fungera.
Det är inte först skolan i vår lilla stad som brunnit denna sommar... och jag hoppas innerligt att den IDIOTEN åker fast.
 
Så... min första arbetsdag var sorglig... men även himla rolig, om jag bortser från någons IDIOTISKA tilltag med att leka med elden.
 
 
Så... T har haft sin första vecka... och han är himla trött när han kommer hem... I onsdags kraschade han i loveseaten när han kom hem... Orkade inte ens lägga upp fötterna och där somnade han.
 
 
 



Idag kraschade han på bryggan i Paradiset och där låg han helt utslagen och snarkade ljudligt till vågornas skvalp och varma vindar "fladdrade i lockarna". Kan tillägga att han nu är vaken och rör på sig.




Dags att ta fredagkväll...

Må gott


6 kommentarer:

  1. Idioter!! Varför kan folk inte låta andras saker vara!?
    Hoppas det går fort att sanera så ni får en skön arbetsmiljö när ni kommer tillbaka!
    //Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde naivt att det bara skulle vara att vädra ut brandröken... Så är det inte. Du anar inte vad röklukt kan sätta sig i exempelvis en dator... Jisses...

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Idiot, ja! Trots att det är något som saknas i huvudet på dessa idioter har jag inte minsta förståelse för att man kan bete sig så. Kostsamt är det och mindre pengar till deras uppehälle blir det (för inte är det väl arbetande medborgare?)!
    Trots att jag nu har semester (sista dagen) sover jag middag varje dag i skuggan på altanen så T är inte ensam om en välbehövlig tupplur.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det är bra att sova middag... och ju varmare det är... desto oftare behöver i alla fall jag sova en stund på dagen... T, kan nog sova var som helst.

      Ha även Du det fint.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  3. Ja än har den siste idioten inte skådats... Vilket Pucko!! Ibland blir man rejält trött på människor...
    Nåväl, sänder typ värsta Spanien-varma-hälsningar från somriga Helsinki. Tänk att det finns folk som tror att isbjörnar vandrar på de finska gatorna...i så fall har isbjörnarna gått i ide nu eller så har de smultit bort!! Puh!
    Idag har jag sett nästan 200 dobbisar😊!! Helt otroligt många va det!
    Det blev tillslut en rysk, svart, helkuperad (!) tik som blev BIR. Blev väldigt förvånad att man fick ställa kuperade hundar födda efter 2008...men det var ett en gångs tillfälle för att det är Världsutställning. Trevligt tyckte jag, då det kommer fler utländska dobbar och de är oftast finast...och det är INTE BARA för kuperingen (fast jag erkänner att jag tycker det är finast) utan de är enligt mig så som de ska se ut; kraftiga, coola med mycket drive ändå. WOW!!😊
    Kramar från Helsinki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååååå... jag önskar jag var där och fick se alla dobbisar jag också... Nu är jag helt klart avundsjuk MEN inte missunnsam.
      Jag tror det är så att, när det är världsutställningen får alla oavsett kupering eller inte visas, då det fortfarande finns länder där det är tillåtet.
      Det finns en anledning till kupering när det gäller hundar... Har grottat ner mig lite i detta och hittat att anledningen för dobermann är... De är avlade för skydd- och vakt och enda sättet att stoppa en dobermann (om Du inte är hundföraren förstås) är att ta tag i svans- och/eller öron... Har de då ingen svans eller kuperade öron, då kan Du inte stoppa dem. Att de skulle vifta av svansen är helt fel... Snyggingen viftade HELT tiden på sin krok och den är i en KROK när de viftar och då slår den inte i något... INGET viftade han ner under sina nästan 7 år.
      Samt... Snyggingen kunde aldrig smyga. Vi såg hans svanskrok innan vi såg honom. :-). Svansen var himla avslöjande i ALLT han gjorde. Svansen var som en antenn.

      Så... när det gäller kupering på Dobermann... jag håller med... Snyggt som attan och för att de ska kunna jobba fullt ut... japp... då är kupering en hjälp. Måste dock tillägga... Det går att kupera MED bedövning om det är så att det ska kuperas... I Sverige är det förbjudet...
      Bönan är importerad från Ukraina pga hennes blodslinjer INTE för att hon har svanskupering... och i Ukraina kuperar de både öron och svans... Bönans ägare (vi är fodervärdar till liten Böna) hann stoppa öronkuperingen, därför har hon endast svanskupering.
      Nu får jag väl skit för detta inlägg... fast... bryr jag mig... INTE det minsta.

      Ha en fortsatt FANTASTISK helg i Helsinfors.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...