söndag 31 augusti 2014

Röja innan renovering

 
 
Det var inte meningen att vi skulle åka till Paradiset idag... men vi kunde inte hålla oss. När frukosten, gräsklippningen och tvätthängningen var fixat, packade vi in Bönan i bilen och for. Detta för att röja sovrummet som ska renoveras. Själva renoveringen startar i vår. Då har ett nytt flaggfönster tillverkats, linoljekittats och linoljemålats. Detta ska beställas nu i höst. En platsbygd våningssäng har vi rivit idag och saker som legat sedan vi tog över Paradiset och inte använts har kastats. Japp... kastats då det inte finns något värde i kuddar från tidigt 90-tal eller bäddmadrasser som är totalt uttjänta. Sådan får gå till tippen utan dåligt samvete.
 
 

 

 


Den blå panelen ska bli färgglatt vit och den röda timmerbalken likaså. Golvet ska bytas till samma golv som i rummet... Grangolv som ska lutas och hårdvaxas.
Vår sovdel av sovrummet syns inte i bild... Delen som syns ska bli förvaring och en extrasäng två meter upp... Jorå... det gäller att klura ut smartheter när vi har så litet utrymme. "Storstugan" är på hela 35 kvadrat, men med 2.80 i takhöjd... utom i sovdelen där extrasängen ska vara två meter upp... där är höjden upp till nock.
 



Det blev lite sopor med över vattnet... Två svarta sopsäckar fyllde vi.




 



Nu väntar middagen...

Må gott



2 kommentarer:

  1. Alltid händer det något hos er och det är bra att förbereda inför vårens arbete. Undrar varför du tar av glasögonen när du tittar på din vackra ljuskrona ....
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar* efter diverse rivning och röjning var inte glasögonen något jag kunde se igenom... Jag putsade och försökte få någon ordning på synen. Inte det lättaste med slitna glas. Ska fixas om någon vecka.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...