söndag 31 augusti 2014

Drevat runt fönstret

 
 
 
I fredags packade vi bilen och for till Paradiset. Vi kom i skymningen och välkomnades av en strålande solnedgång.
Aningen kyligt i luften så kaminen tändes och där parkerade sig Bönan... med "näbben" mot värmen och hon blev så där varm att morrisarna nästa krullade upp sig.
 
 


 

 
 
Igår tog jag tag i gäststugan. Den har fungerat som lager för diverse renoveringsmaterial och som målarstuga när jag målat och kittat fönster. Den har inte fungerat som gäststuga på några år och det ska bli ändring på det.
Nu är den, gäststugan, ren men inte pyntad eller piffad på något vis. Det får vänta till nästa vår. Det är ju inte så lång tid kvar tills båten ska upp och Paradiset ska stängas för vintern. 
 

 
 
 



Undertiden jag for som ett troll med sopborste, rengöringsmedel och trasa tog T tag i vindsfönstret. Väggen vi panelade om i somras  hade ett vindsfönster som inte gick att rädda... Det fanns inget kvar att renovera, så illa slitet var det. Det har nu bytts ut till ett nytt, fast gammalt... Äsch, Ni förstår va... Det är nu på plats och huset är "helt" igen.

 
 
 
Vi drevade runt fönstret med lin... "Inte för att jag förstår varför" sa T. "Huset är ju inte isolerat, men är nu himla tätt runt fönstret i alla fall".
 
  
 
 


Nu väntar en söndag och massor av saker att göra.

Må gott


2 kommentarer:

  1. Det är så himla fint ert paradis! En egen ö, det låter nåt det :-D
    Visst är det med sorg i hjärtat man börjar fundera på vinterstängning av stugan? Så är det för mig, tycker aldrig jag får nog av stugan, stängningen kommer alltid för tidigt. Men man ska väl ha nåt att längta till antar jag.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla... Jag inser mer och mer hur udda det är med en egen plätt i en sjö. Den har ju alltid funnits i mitt liv, på ett eller annat vis.
    Vi åkte ut en sväng idag och började röja i sovrummet... Det rum som vi tar tag i till våren. :-)

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...