söndag 3 mars 2013

Snyggingen och Klövjeväska

 
 
Vissa dagar gör vi mer än andra... idag är det viss dag. Vi har fått MASSOR gjort och det känns himla trevligt. Eller... äm... "massor" kanske är att ta i, men... vi har gjort grejor och DET är vi nöjda med.
 
 
 



Vi tog vovvarna på en promenad i strålande sol och gnistrande snö på fälten. SnyggÅke fick ha sin klövjeväska lastad med fyra kilo. De sista kilometrarna trippade han inte lika lätt som han brukar. Det var jobbigt för Snyggingen och det behöver han då vi inte kan cykla med honom bredvid. Det gäller att hitta på andra saker än springa bredvid cykel för att få honom trött och lite flåsig. Klövjeväskan är ett HIMLA bra allternativ. Bönan ska få cykelturer så fort det inte är så halt på vägarna. Hon är juh inte lika galen bredvid cykeln som Snyggingen, som senast VRÅLADE iväg och drog cykeln flera kilometer med T sittandes på, sträckte några muskler och haltade i en vecka. Det går bara inte att cykla med Snyggingen bredvid... Han är för stark och ivrig och vrålar så grannarna tror vi slår honom.
 
 



Idag strök jag första lagret svart äggoljetempera på den efter farmor ärvad byrån. Någon gång på 80-talet avlutades denna smala, höga, perfekta lilla byrå och har varit "trä-ren" sedan dess. Nu... ska den få samma färg som sängen och det kommer kännas mer "färdigt" i sovrummet.







Medan jag målade byrå, började T slipa Paradisfönster. De två fönstren som fick bli med hem i höstas, håller nu på att återställas i sin forna glans. De är kanske inte i bästa skicket, men DET ska en snickare få fixa. Vi har inga sådan verktyg som krävs och någonstans måste man inse sin begränsning... äm... kanske inte jag då...eller... NJÄääääääääääääää... Se det så här... T, måste skonas från att slita sig fördärvad, vill juh ha med honom MÅNGA år till. Vi ska juh sitta i Paradiset och dricka vin och se fiskgjusen landa på ön bredvid när vi är pensionärer och DÅ måste jag vara rädd om honom så han hänger med tills vi är minst 100. Han är liksom himla BRA den där T.
 
 











Nu är det dags att hänga lite tvätt och gosa med någon vovve.

Må som GODIS... JÄTTEGOTT.



2 kommentarer:

  1. Men så fin byrån blir, det kommer ju att bli supersnyggt i sovrummet när det blir färdigt! Me like!!! :)

    Här har vi återkommit från magsjukeeländets förlorade land... och igår fick även vi en del gjort (kors i taket).

    Hoppas att ni får en trivsam och behaglig vecka och att vi ses snart! Miss you!
    Puss♥ och kärlek

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej hjärtat... Vad skönt att Ni är "tillbaka" och inte är äckliga längre.

      Byrån... ännu inte klar... ska stryka sista vändan äggoljetempera idag... äm... tror jag. Det går inte så fort här.

      *KRAMAR om MASSOR*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...