torsdag 10 juli 2014

Ett rött kylskåp i Paradiset.

 
 
 
Nu är det gjort... Nu har vi el i Paradiset... I morse kom Stefan som tillsammans med sin hustru har företaget Polygress Solution AB till Paradiset och förverkligade vår dröm sedan några år... El till ett kylskåp. Det blev lite mer än el till bara ett kylskåp... vi har även till några lampor och annat som behövs, typ... elvisp och brödrost.
 

 
 






Bönan såg sin chans att få ännu en person att leka med... Det gäller att ta tag i ALLA besökare för man vet aldrig när det sker nästa gång. Hon bjöd in Stefan flera gånger till dragkamp om ett urläckert ben och det var väl för innerligt väl att mannen som elektrifierar Paradiset INTE är hundrädd, för i en dragkamp kan damen både visa tänderna och morra. Här finns ingen hyfs utan ren - skär - kamp.
 





Nu står hon, den lilla röda skönheten och håller på att kyla ner sig. Hon... för det är en hon... ska egentligen stå helt fritt, men i Paradiset finns inte det utrymme som gör att hon kan showa fritt utan hon får stå inbyggt men luftigt.
 




Så... nu är en dröm uppfylld... Ett rött litet kylskåp med frysfack i Paradiset. Det kommer göra livet lite enklare. Nu behöver vi inte planera ALLT i minsta detalj vad gäller mat och kylväskor... Nu ställer vi in godsakerna och vet att hon... den lilla röda håller det kallt.

Må som GODIS... jättegott.


12 kommentarer:

  1. WOW!! Den är super fin, den lilla röda! Kul att få en dröm uppfylld😊
    Hi hi...söta Bönan som passar på att få x-tra bus...
    Kramar från oss i Skåne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte låta bli att gå och klappa lite på den lilla röda...Hon står som en blänkande pralin i köksdelen.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Men wow! Snyggaste kylskåpet! Visst är det fantastiskt med solenergi, det blir ett sånt lyft i ens stuga när man får el och det känns så otroligt bra att det är solen som fixar det.
    Men du menar att era solpaneler fixar ett vanligt kylskåp med frysfack? Det är ju isåfall otroligt bra! Har ni fler batterier, eller hur löser ni det? Vi har ju tre rätt stora paneler och två stadiga batterier, men vi har ett lågenergikylskåp utan frysfack, mer kan vi inte köra. Jag blir ju lite avis här förstår du, jag längtar efter is till min Mohiito som jag ser framför mig att jag dricker nere vid bryggan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan...

      Det är jättekul att äntligen ha ett kylskåp och det gick att fixa så vi kan köra detta.

      Vi har två solceller ca 3,3 m2, en i öster och en i väster. Till dessa är två batterier kopplade, batteriladdare och en omformare. 12 V -> 230 V. Enligt Stefan kan vi driva mycket på detta. Kylen med det lilla frysfacket drar det mesta av det vi får ut, men det är ändå ett kylskåp med som inte drar då mycket.
      Vill vi kan vi lägga till en solcell till med ytterligare batteri och få ut så vi kan driva himla mycket mer, men i dagsläget anser vi inte att behovet finns. Allt annat, dammsugare och dator går juh på batteri, men behövs det laddas, fixar anläggningen det.
      Så... jag kommer ha is till Mohiiton :-)... MASSOR av is.

      *KRAMAR om`na*


      Radera
    2. Vi kör ju en hel del belysning och annat, men det drar ju nästan ingen el alls när man kör med lågenergi, dammsugare och vattenpump inga problem heller. Men jag inser ju nu att det tarvas ett batteri till, för ett sånt där fint kylskåp som fixar is vill jag också ha :-)

      Radera
    3. Vi kollade igår hur mycket den lilla röda damen drar av batterierna. På morgonen, när batterierna inte laddats hade vi 87 % kvar... en timme senare i fullt solljus hade vi 92 % i batterierna och då körde vi kylskåp och laddade dator och dammsugare.

      Klart att Du ska ha en röd liten tjockis med frysfack i Din stuga så Du kan få is till Mohiiton.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  3. Men åååhhh vad härligt och vilket übersnyggt kylskåp!! Grattis till el och kyla *ler*

    Hoppas ni kanske är hemma någon gång under semestern för vi har tänkt komma och hälsa på ;-) Det skulle väl vara på tiden eller hur *skrattar*

    Och dragkamp med en brun böna.. vi kan nog fixa så hon får en lakriz böna att dra med :-)

    Må väl min vän ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni är innerligt välkomna :-)

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  4. Vilket snyggt kylskåp.
    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaaaa.... jag har gått och kikat på dessa under en lång tid och när jag såg det röda i verkligheten fanns inget annat till Paradiset. Nu står hon där... vår röda pärla.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  5. Vilken lycka att ha el och dessutom ett läcker Smeg! Livet blir som sagt enklare, jag minns när vi bodde i båten om somrarna, det var inte lätt alltid med maten. Nu kan ni ju tillbringa mer tid (och enklare) i ert Paradis.
    Ha en underbar helg!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamän... nu blir livet lite enklare... OCH snyggare. Kylväskorna håller ju inte kylan ett dygn i denna värme, även om vi fryst in vatten i 1,5 liters petflaskor och inte är de så vidare snygga heller där de står.

      Ha även Du en underbar helg.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...