tisdag 5 juli 2016

5 - 2... igen




Förra våren... alltså för lite mer än ett år sedan testade jag 5 - 2 metoden... Ni vet... äta vanligt (sunt och inte för mycket socker) i fem dagar och äta 500 - 600 kalorier två dagar, fördelat som Du vill under veckan.
Jag hade mina "2-dagar" måndag och torsdag och så höll jag på i nästan ett år. Inte för att jag ville gå ner i vikt, utan för att jag ville må bättre och det gjorde jag. 
Tyvärr rasade jag i vikt och jag gick ned från storlek 40 till 36... så jag började med 6 - 1. Viktraset fortsatte och på jobbet började man reagera över att jag "var så mager", "äter Du ordentligt". Jag lovar att det gjorde jag. 
Även under mina lågkaloridagar var jag aldrig hungrig. Jag åt frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och lite kvällsmat... allt detta på mellan 500 - 600 kalorier. Jag drack mängder med vatten och tee och jag mådde bra.
Jag fick även sluta med 6 - 1 för jag kunde inte stoppa viktnedgången.

Nu... är jag igång igen. Inte för att gå ner i vikt utan för att jag VILL må bra. Så jag kör 5 - 2 under sommaren... så får det bli.
Två dagar i veckan med mängder av frukt och grönsaker och lite fröknäcke, kokt ägg, keso, skinka i tunna skivor... massor av vatten.
Fem dagar i veckan äter jag som vanligt (jättemycket).





I morgon är det onsdag och jag har en date med Pierre, naprapaten... han som ska göra underverk med/av min rygg. Jorå... jag förväntar mig att på lätta fötter och smidig som en katt trippa ut från hans mottagning efter si så där 40 minuter.  Nu får Pierre leva upp till allt fint jag hört om honom, för annars är det rollatorn jag får ta till och då skojar jag inte. Ser mer och mer ut som en "fällkniv" sucktandes efter en värmedyna att sitta på. 



 
 


Ha en fin fortsatt tisdag...

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...