lördag 2 juli 2016

Att ha en egen äggleverantör




Vi har en egen äggleverantör som ibland levererar till vår dörr... På sant...Ägg från hönor som ser ut som jag i håret. Rufsiga och några av dem lika röda på HELA huvudet. Någon dag ska jag åka till "min egen äggleverantör" och gosa med pullorna... jag måste ju liksom titta på damerna som ser till att vi varje morgon kan äta ljuvligt goda ägg... och när vi bakar gör att sockerkakan så gul att det ser ut som om vi haft saffran i smeten.
Det är en lyx vi unnar oss... Ägg från frigående hönor... som får sina reden städade med kärlek.






TantKarin har egen lyx... Hon låter oss bo här i lägenheten och hon sitter med oss vid varje måltid. Hon har hittat en egen stol och hon mjaoar tills vi drar ut den så hon kan "sitta med på ett värdigt vis".
Hon pratar med oss... HÖGT... och upplyser oss om att även hon vill ha godsaker från bordet... Tillåter vi detta? Jajamen... med åldern kommer förmåner som unga kattfröknar INTE har... 
TantKarin spelar i högsta divisionen... 
TantKarin tar den vårdande rollen på fullasta allvar... Det märks nu när jag har ont i ryggen... Ojoj... Jag vaknar varje morgon av att hon lägger sig nära och när jag slår upp mina ögon... har jag hennes gula stirrande rakt in i mina.





Nu fortsätter vi lördagen med viktigheter... typ champagne... Ni vet var jag finns.

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...