tisdag 26 juli 2016

På polisens uppmaning...

För en månad sedan köpte vi en bil... den har vi ännu inte fått så vi kan köra med den då motorlampan lyste.
Bilfirman lämnade bilen till en auktoriserad verkstad som ska fixa detta... Lambdasond är bytt och diverse andra grejor... allt detta ska bilfirma där vi köpte bilen stå för... alltså inget vi ska betala.
Kan tillägga att T kör lånebil från bilfirman under tiden så vi sitter inte "i sjön".

Igår kväll när vi kom hem från Paradiset... var det varmt i lägenheten och vi lät alla fönster stå öppna... och vid 23.50 ställde sig T på balkongen... då hör jag honom ropa...
"Du... det är en i huset mitt emot som köpt en likadan bil som vi".
Jag går för att kika... och ser att bilen som står på parkeringen mitt emot vårt hus... har samma reg.nummer som vår nya (begagnade) bil som står inlåst på verkstan.
"Den är jättelik" svarar jag... "Den har till och med samma reg.nummer".

Vi tittar på varandra och jag tar kameran för att gå ut och fotografera. Jorå... jag blev som "slusken i busken" och smög runt i natten med kameran.
"Tänk om den är stulen från bilverkstan" säger T.
Det avgjorde det hela... och vi ringde polisen för att höra om bilverkstan haft inbrott.
"Neeeeeeeeeeeej" får vi till svar.
Polisen ber oss gå ut och se om vi kan låsa upp bilen och starta den... Det kunde vi...
På uppmaning av polisen flyttar vi bilen några kvarter... för OM bilen är stulen från verkstaden och det ännu inte blivit uppmärksammat, ska de inte kunna använda vår bil.
Polisen vill även att vi ska göra en anmälan... OM det är så att någon på bilverkstaden kör vår bil efter arbetstid utan att vi vet om det... "Otillåten anskaffning av fordon" hette det visst. Provkörning ska/får ske på arbetstid och bilen ska tillbaka till verkstaden efter det. Vi har den inte på verkstaden för att den ska användas eller köras med efter arbetstid, även om det är en "provkörning".

Sagt och gjort... vi körde bort vår egen bil och gjorde en anmälan.

I morse kl. 07.01 ringer T;s mobil... 
"Polisen säger att Du har flyttat Din bil, varför då" säger mannen i andra änden.
"Jag testkörde den till och från sommarstugan och tog den hem över natten" fortsätter han. Vilket INTE är OK om man inte pratat med bilägare... Om något händer är det vår bilförsäkring som går in... och även om de står för självrisken får vi en dyrare försäkring. 

Vi var ett tag inne på att låta köpte gå tillbaka... MEEEEEEEEEEEEEN... efter lite tänk... så gör vi inte det... Nu är det många delar bytta på bilen... och vi är inte de som betalar.


Vi är dock inte glada... och OM nu bilverkstaden inte INTE kan fixa det som gör att motorlampan lyser... får vi enligt bilförsäljaren välja vilken bilverkstad vi vill... han betalar.

Nu måste jag göra saker som gör mig glad... är aningen sur... på gränsen till skitsur.
Jag ska äta... hallon. Kanske blir aningen gladare då.Må gott
1 kommentar:

  1. Det kan inte vara OK att bilverkstäder använder kunders bilar privat, hoppas detta var en mycket ovanlig företeelse!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...