tisdag 18 juni 2013

Att vara beroende av vädret

 
Igår hämtade jag T när han slutade jobbet och vi styrde den lilla grå mot Paradiset. Det skulle visst blåsa hade spåtanterna på väderleken spått, så vi var beredda på guppig färd. På bilden (nedan) tagen förra sommaren blåste det 12 sekundmeter. Då är det aningen vågigt och blött när man går över sjön och vi får ha ombyten med oss. Jag hade packat för detta. Som vanligt hade spåtanterna på väderleken fel och så guppigt som på bilden var det INTE. Tror jag ska skita i att kolla väderleken från och med nu och bara gå på att det är FINT VÄDER och inte så blåsigt.
 
Ja, ja... jag tjatar om vädret och hur-om det blåser. Normalt struntar jag i hur vädret blir/är, men har man en stuga, som vi, på en liten ö, är man himla beroende av hur det blåser, om det blåser och hur mycket det blåser. Vi är även beroende på om det regnar, från vilket håll det regnar och OM det är åska-blixt och dunder. Detta för att veta vad vi ska packa med oss, hur många ombyten, hur vi ska gå med båten över sjön och om vi över huvud taget kan lägga till vid bryggan. Det har hänt en gång att allt gick bra, tills vi kom till den sidan där vi kan gå in med båten. Då blåste det så in i vassen att det inte gick att komma in till ön.
 

 
 
Fotografi taget med mobil


På fastland, där vi har båten ligger, träffade Snyggingen en liten valpflicka, 4½ månad gammal. Doris var det namn hon ibland lystrade till. Husse och matte ska på onsdag gå på "inkallningskurs" med den lilla ljuvliga fröken. Hon var inte det minsta rädd för SnyggÅke, sexårig hane, utan bjöd in till lek och visade med hela sitt väsen att hon var undergiven men modig. Snyggingen lät henne springa runt och visade även han att det var ok att leka, lite. Liten Doris blev så betagen i den stora hanen att hon hängde på när vi skulle gå ner till båten. Matte fick komma och hämta den lilla med koppel.
 


Fotografi taget med mobil



Fotografi taget med mobil


I Paradiset, målades fönster...



 
 
 
Det mättes in fönsterfoder... Det är inte bara att skruva upp i ett gammalt hus. Lite skevt är det och det gäller att passa in så det inte blir några glipor.
 

 
 


Vi hann även med en fika i kvällssolen innan vi styrde hemåt...
 




Nu... har jag ett fönster att kitta och grundmåla. Vi har två av Paraidsets fönster hemma i stan då vi inte har plats att måla alla i Paradiset.
 
Må gott.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Ja, jag vet hur väderberoende man är när man ska ut på vattnet. Vi levde båtliv under många år med småbarn och det var jobbigt många gånger när man blev överraskad av vädret. Nu har vi en stuga på en ö men det är bilväg dit, tack och lov.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt med en som förstår. Även en liten vindby kan ibland vara jobbig. Fast... jag klagar inte... äm... tror jag. Det gäller bara att vara förberedd på hur det kommer vara/i.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...