måndag 24 juni 2013

Dags att "bunkra solsken"

 
 
24 grader varmt och solen skiner som en tok. Det doftar ljuvligt från snåren... äm... där INTE hundarna gjort stora A och det surrar i blommorna. Det är nu vi ska "bunkra" solsken till den kalla och mörka årstiden.
 
Idag när jag var ute och gick med Snyggingen kunde jag inte låta bli att fotografera efter vägkanten. Tyvärr hade jag inte "STOR-kameran" med mig utan fick nöja mig med mobilkameran. Rätt bra är den, men det märks skillnad.
 
Snyggingen var lite flämtig och vi fick välja mellan myggor och sol. Jag valde gassande sol av ren självbevarelsedrift då myggorna i skuggan höll på att äta upp oss. Det var varmt... för att inte säga HETT. Jag klarar det rätt bra, men Snyggingen som är svart, hade det lite jobbigare. Tungan hängde som en slips och han försökte dra sig mot skuggan.
 
 
Fotograferat med mobilen

Fotograferat med mobilen


När jag stannade och fotograferade den "vilda" rosenbusken, var han snabb att krypa in i höga gräset och leta lite svalka. Genast kom det en drös med myggor och hackade ner sina snablar i hans varma kropp och nu är han "knöcklig" på hela kroppen och det kliar... Har sprayat honom med Aloe vera för att lindra och jag tror det hjälper. Det är inga vanliga myggor... stora som gråsparvar och hugger direkt och det är INGEN överdrift.
 
  


Fotograferat med mobilen

Nu ligger Snyggingen framför en bordsfläkt som vi ställt på golvet. Han suckade ljudligt och somnade. Fem kilometer i denna värme var jobbigt, men vi stannade och drack vatten efter vägen. Tur att det finns snälla människor som bjuder.
 
 
Ha en fin fortsatt måndagkväll...
 
Må som godis... JÄTTEGOTT.
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Stackars Snyggingen som är myggens favorit! Tur att Aloe vera hjälper.
    Vildrosor är vackra, jag har flera i trädgården bara för att jag tycker om dem - och så får de så vackra nypon på hösten.
    Fortsätt njut av sol och värme!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Bonjour,

    Je suis vraiment désolée que les moustiques viennent troubler ces journées de bonheur en été.
    Un peu comme vous, je suis toujours agacée de ne pas avoir avec moi au bon moment mon appareil photo !... Vos clichés sont cependant excellents.
    J'aime les roses sauvages et leur délicatesse.
    Votre toutou semble aussi heureux de l'est mon petit Icarus en promenade où en ce moment il découvre le monde...
    Gros bisous et des caresses au toutous.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Innerligt tack för de vänliga orden.
      Fundera på att vid nästa promenad gräva upp ett litet skott från vildrosen och ta med hem. Det finns ett litet skott som växer lite tokigt och riskerar att bli förstört om det får sitta kvar.

      Må även Du fint i sommarvärmen

      *KRAM*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...