lördag 15 juni 2013

Spåtanter, Nya grannar och Glasberget

 
Så var det de där med VÄDERLEKEN och spåtanterna som sitter och siar om hur den, väderleken alltså, kommer bli. Idag skulle det blåsa 14 sekundmeter och på vår lilla sjö är det ganska redigt mycket för att vara där. Då går det vita gäss på vågorna och det går inte att måla utomhus för färgen blåser av penseln.
- Vi skiter i blåsten, sa T och började packa för en resa till Paradiset.
Det var väl tur att vi struntade i spåtanterna och åkte ändå, för inte blåste det några 14 sekundmeter på vår lilla sjö. Båtresan över var knappt guppig och vinden avtog mer och mer och till slut var det riktigt lungt på sjön.
 
 
 









SnyggÅke hade fullt upp med att titta på allt som hände. Jag målade fönster och T höll på med fönsterfoder till det fönster vi målade förra sommaren.








Så har vi fått nya grannar... Det är livat i den holken vill jag lova. Föräldrarna har fullt upp med att fixa mat och ungarna vrålar rakt ut.




 
 




 
 
Börjar tro att vårt Paradis ligger på ett glasberg... Ibland när vi går ner i vattnet och hittar glas... lägger vi det vi hittar i en burk. Det har blivit en del. Var det kommer från... INTE från oss. En del av det glas vi hittar är från gamla flaskor... medan andra är aningen nyare. Någon... INTE vi... plumsar en flaska, som med moder Naturs hjälp flyter, guppar, landar i vårt Paradis. Jag gillar det inte.
 
 




Nu... dags för en balja popcorn, en bra film och soffläge.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...