lördag 29 juni 2013

Jag blir snäll av mat




Idag trotsade vi vädergudarna och åkte till Paradiset. Det hällregnade när vi kom så vi valde att sitta kvar ett tag i bilen för att vänta ut Tor som for som en vilde över himlen. Han lugnade ner sig och solen kom fram. Då passade vi på att fara över vattnet till den lilla ön. Med oss hade vi en fönsterram till ett flaggfönster som ska målas, dagens lunch/middag och nya vinglas.

Jag gick runt och kände mig aningen irriterad och aningen skitgrinig. Jamen HUR svårt kan det vara att förstå att OM jag inte får mat med si-så-där ett intervall på varannan timme så blir det så. Detta är något jag ännu inte förstått och blir lika förvånad varje gång när jag sätter mig vid matbordet och börjar äta (läs VRÄKA i mig) blir jag glad i magen och det irriterade och aningen skitsura försvinner. Jag kan liksom känna hur vänligheten, glädjen och livslusten återvänder i varje tugga jag tar. Jajamän, så är det nog.




Under snart 13 år har vi i Paradiset haft vinglas som kostat 2 kronor styck. Dessa har fungerat bra, men i ärlighetens namn inte så vidare goda att dricka ur. De har varit lite för grunda och runda. Eller... jo... visst det fungerar. Har man mycket folk och är i behov av många glas är dessa ett bättre alternativ än pappersmuggar när vinet ska inmundigas. Nu ville jag ha nya, så det fick det bli. På väg till Paradiset passerar vi ett köpcentra med MASSOR av butiker. Där stegade jag in i finaste muminoufiten med vidhållande neonaprikosa tofflor medan T satt kvar i bilen med fönsterramen på taket och vovven i hundburen.
Halva priset tyckte jag var ett bra pris för vinglas. Det är en silverspiral som löper en bit upp på själva kupan och den är olika bred och lång... spiralen alltså, på alla glas. Jag slog till och köpte åtta stycken. Expediten lyfte inte ens på ögonbrynet över min klädsel, DET är proffsigt







Nu go´vänner regnar det småspik och jag funderar på att kika på någon film. T sa att han skulle "gå och vila lite". Han och Snyggingen traskade iväg och lade sig tillrätta... Jag vet dock bättre... de vilar inte lite...de sovar djupt. Snyggingen var aningen stökig i natt... han har ätit något som INTE är bra och är inte så fast i sitt stora A som han borde vara, utan var tvungen att gå ut två gånger i natt. Idag har han endast fått ris och kokt fisk i sin matskål. Det är han si-så-där glad över.

Må gott...





4 kommentarer:

  1. Så snygga vinglas, ser lite "gediget" ut med silverspiralen, jättesnyggt!
    Mat är nödvändigt - ofta! Jag tänker alltid på mat och nästan det godaste är på utflykt med matsäck.
    Här har det hällregnat hela dagen!
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mat är gott... himla gott. Det är så gott att jag börjar bli mjuk i kanterna... DET är inte bra.

      Ha en fantastisk fortsatt söndagkväll.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Här är en till som har ett humör som blir bättre av att få något i magen!
    I går stannade vi till vid en loppis, en familj som skulle flytta till Thailand sålde ut en del bråte! I deras trädgården gick en så snäll och fin Doberman! Maken frågade på skoj om han ingick i loppisen och fick svaret att "visst kunde vi få köpa honom"! Nu nappade inte maken på erbjudandet, men visst skulle det ibland vara skönt att ha en hund som fick objudna att stanna utanför grinden! Men den här var nog för kärvänlig för att inge respekt!
    Önskar dig en skön fortsättning på söndagen!
    Kram
    Melodys matte E

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar Alla Dobermann är kärvänliga och biter endast på kommando. MEN... de är respektingivande... äm... inbillar mig att jag är lik en dobermann... en aningen rund sådan.

      Ha även Du en skön fortsättning på söndagen.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...