lördag 22 juni 2013

Midsommarafton i Paradiset


Igår styrde vi båten mot Paradiset och där blåste det vill jag lova. Det blåste från ett konstigt håll... jag menar ett håll det "inte brukar blåsa från". När dörren var öppen, som den alltid är när vi är i Paradiset, blåste det rakt in med en kraft så kökshandukarna fladdrade i vinden och det gick vågor i diskbaljan. Ska dock tillägga att det inte gjorde något, för det var varma vindar och någon värmande tröja användes inte under hela dagen.






Denna midsommar kom mina föräldrar och tillbringade för- och eftermiddag med oss. Det var länge sedan de var med här ute och de fick den STORA guidade renoveringsturen. Vi tycker alla att det är fantastiskt att T, som endast har en 2:a i trä- och metallslöjd kan bygga så fint. Vi har en uppdelning när det gäller renoveringarna. T, mäter, sågar, slipar, borrar, skruvar. Jag kommer med idéerna och skulle T ha en egen idé är det ok, men vi brukar tycka lika. Vi är ganska förvånade över det,  och får T frågan om han inte har någon egen idé på hur det ska vara... "Det har jag" svarar T, "men B är snabbare på att uttrycka idéerna och varför ändra på något som jag tycker lika". Han är bra den där T.
Jag är inte bara snabbast att uttrycka idéerna, jag håller även i det som ska sågas, borras, spikas. Jag spacklar och målar, så länge jag inte behöver använda färgsprutan. Den tycker jag är lite "bängling" att hålla på med, så den överlåger jag gärna till T. Det tycker jag är en bra fördelning.












Som vanligt när vi är i Paradiset kan vi inte bara sitta och glo ut i vattnet. T, drog igång stenborren. Vi ska bygga upp kajen där isen raserat och på vissa ställen måste vi driva ner armeringjärn i stenarna för att få de överliggande att ligga kvar. Det är lite pyssel med det där.
Min pappa byggde en stentrapp... himla bra blev det.





Sonen... stort saknad denna midsommar. Han har fullt upp med sina vänner och att leva 23-årsliv. Förhoppningsvis får jag rå om honom senare i helgen.

Nu go´vänner... är melodikrysset löst och jag har fönster att måla. Snyggingen ligger i sin bädd och gör inte många knop, T, har borrat i sten hela förmiddagen och sitter nu och bläddrar i en biltidning. Det gäller att hålla sina drömmar i liv. Just nu ligger T:s STORDRÖM i en Charger med 426 HEMI. Så... min dröm är 18 hanterbara miljoner.


Må gott





2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en helt underbar midsommar ♥

    Må väl min vän, kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamän... :-)

      Må gott

      *KRAMAR om`na hel å hållen*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...