tisdag 25 juni 2013

Varför är inte jordgubbarna röda?

 
 
En kompis till mig satt häromdagen och kikade på bloggar. Bredvid sig hade hon sin dotter, 11 år gammal/ung. Beror på hur man ser det.
De var ute och kikade på många olika bloggar och under tiden de satt där, var dottern, vi kan kalla henne lilla M, alldeles tyst. Efter ett tag beslöt de sig för att åka och njuta lite extra av dagen och cyklade till en hamburgerrestaurang i närheten.
När de sitter där och äter... min kompis och hennes dotter lilla M, säger flickan plötsligt - Mamma, vad tråkigt för de som bloggar och har en trasig kamera".
- Vad menar Du då? svarar hennes mamma.
- Ja, några som bloggade hade så ljusa bilder att det nästa inte gick att se vad det var på dem och några hade så konstiga färger. Jordgubbarna var ju inte röda utan blekgrå-röda, fortsatte lilla M.
Lilla M:s mamma försökte förklara för dottern, men då hon inte kan sådant beslöt hon att ta hjälp av mig. Jag inte världsbäst på sådant men har arbetat inom reklam- och informationsbranschen i många år innan jag fortsatte min bana som medielärare.
Sagt och gjort... Lilla M och hennes mamma kom förbi och vi satte oss på gräsmattan med SnyggÅke bredvid.
Jag förklarade att - några människor överexponerar sina bilder direkt i kameran medan andra gör om bilden i ett bildbehandlingsprogram så att den blir blek och färglös. Några gör det medvetet och vill ha bilderna bleka.
Lilla M tittade storögt på mig och med höjd röst svarade - VAD DUMT! Färger som är så fina, varför förstöra bilderna då?
 
-Detta är en smaksak, svarade jag men jag är benägen att hålla med lilla M.
 
 


Nu... go´vänner ska jag gå ut i min färgglade värld och njuta av morgonen i solen. SnyggÅke och Tanterna ligger och sover och jag ska njuta min latte bland kuddarna i trädgårdssoffan.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...