söndag 9 juni 2013

Ett dagsverke i Paradiset

 
 
Igår åkte vi till Paradiset och gjorde ett "dagsverke". Målade en...jajamän EN vindskiva. Det var nästan omöjligt att måla även den... Igår blåste det så mycket att när jag höjde penseln för att måla, skvätte det färg över hela Paradiset, så det fick bara bli EN vindskiva målad och den var ändå på läsidan.
Har man en ö, så vet man att det alltid blåser pålandsvind... om det inte är helt vindstilla förstås. Vindstilla var det inte igår, det var upp till 12 sekundmeter i byarna. Låter inte så mycket men det är det om man står med en burk linoljefärg några meter upp.
 

 


Vi har slutat ha vattenskål till Snyggingen när vi är i Paradiset. Han dricker ändå aldrig ur den.




Nu börjar vattnet blir så lågt att det är risk för hål i båten om vi inte gör något. T, gjorde något. Kanske inte så jättesnygg lösning, men den funkar. När det blir varmare i vattnet ska vi göra en finare lösning... samt bygga upp kajen som rasat.





ÄNTLIGEN... efter några år utan fönsterfoder mot "södra land" är de på väg upp. Fönsterbrädan ska bytas, den som sitter nertill på bilden är bara ett stöd. Det ska bli en djup "bullig" historia som inte är riktigt färdig än... men nästa gång vi kommer ut... då åker den dit och jag kan spackla och grundmåla.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...