fredag 7 juni 2013

När folkdräkten luftas

 
 
En gång om året går jag runt i det offentliga och är en pittoresk färgklick. En gång om året skrudar jag mig i folkdräkt - Rättviksdräkten, och det är när vi firar studenterna.
Denna dag förstår jag varför jag jobbar i skolan och att jag har världens bästa jobb. Det är en ynnest att få delta på första parkett... Att få krama alla nervösa studenter, plåstra om alla skoskav, njuta av studentyran och alla tal och sånger. 
 

 
 



Idag fick jag kommentaren av en ung man med dreadlocks... "Shit, harru vari å lajvat"...äm.. trodde först han drev med mig, men det var på fullaste allvar. "Japp" svarade jag och gick vidare.











 
På vår skola är det ALLTID en fantastisk avslutning... en Show som ger mig gåshud och glädjetårar och ett studentutsläpp som gör mig glad i magen hela dagen. Nu ha ännu ett år gått... som anställd på skola, räknar vi liksom året i läsår... och nu lägger vi läsår 12/13 till ända.

 





















Nu... dags för något gott att äta...

Må som fint.



4 kommentarer:

  1. Känner att jag måste lämna ett avtryck hos dig, eftersom jag håller med dig! Jag jobbar också som gymnasielärare och bara älskar studenten. Det är en sån glädje och eufori och ett sånt härligt avslut på läsåret. Precis som du säger så är det då man kommer ihåg varför man älskar sitt jobb. För trots allt negativt som skrivs, så är det ju världen bästa jobb:)
    Och du vad fin och färgglad din dräkt är, det är nåt annat än de mörka dräkterna från mina hemtrakter i Jämtland. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Bodil tack för Ditt avtryck och innerligt tack för de snälla orden.

      Ha även Du en fin helg.

      Må gott

      Radera
  2. Och den klär dig mycket väl! :)

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...