måndag 1 juli 2013

Bygger sittplats i norrläge

 
 
Efter en lördagkväll med underhållning från en liten radiokanal (som inte ens ligger i närheten av oss) och med fuldans till denna låt (som jag förövrigt förvånade T med att kunna hela texten till) och en regnig natt, vaknade vi i Paradiset till strålande sol och sjö blank som en spegel. Detta väder höll i sig hela dagen och jag kom på mig själv att gå och mumla "hur underbart är inte detta".
 
Radiokanalen vi lyckas få in i Paradiset är bland det roligaste vi har i medieutbud där på vår lilla ö. De spelar allt... jag menar ALLT. Vi kastas fram och åter i tidsrymden och hit och dit i gengrena. Vi stannar ofta upp och flinar igenkännande över en låt vi inte hört på himlars så länge och fuldanserna avlöser varandra till Snyggingens stora lycka.
 
 
 

 




Fotograferat med mobilkamera


Vid nio-tiden kom mina föräldrar till Paradiset. Så himla välkomna och väl mötta "i dörren" av Snyggingen.
 




När de kommer händer det MASSOR för liten Snygging att hålla koll på. Det är fyra personer som inte håller sig på samma ställe. Tillslut valde SnyggÅke att hålla koll på den där morfarn. Han höll på med det som är bland det roligaste Snyggingen vet - Gå i vatten och plocka sten. Jajamän, SnyggÅke älskar att rulla sten i vattnet och för varje sten vi plockar upp eller lägger tillrätta på kajen är han med och inspekterar.







T började bygga på den länge "pratat om" soffan vid trappen. Där ska vi sitta och njuta när det blåser pålandsvind från söder. Han man en liten sten i en sjö, har man alltid "pålandsvind" och vill man (läs jag) sitta i lä, då gäller det att det finns något att sitta på. Därför bygger vi en liten sittplats i alla vädersträck. Nu är det norrsidans tur att få sin sittplats.
Det ska bli en soffa med aningen lutat ryggstöd. Allt ska kläs in i lärkträ som med tiden kommer bli silvergrått.
Den gula hinken... Den är avloppstanken från diskhon som vi har inomhus. Den hinken rymmer en full ho och när vi har diskat, tappar vi ur vattnet i hinken för att tömma i blomkrukor och kryddväxtlådan. Det gäller att ta tillvara på allt vatten. Har vi en gång hämtat vatten från sjön, slår vi inte tillbaka det i sjön utan vattnar med det. Så... där hinken står, ska vi ha en lucka så vi kan lyfta ur hinken. Det kan tyckas jobbigt och omständigt, men det är det inte. I Paradiset är sådana uppgifter en form av terapi för själen. Allt är inte så självklart eller tillrättalagt. Det är en annan form av lyx.










Nu go´vänner är det dags att möta denna veckas måndag. Snyggingen ligger utslagen och då menar jag UTSLAGEN i sin bädd. Det är jobbigt att vara ett dygn i Paradiset och då måste liten vovve sova ifatt.
 
Må som godis... jättegott.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...