torsdag 18 juli 2013

Påbörjat byte av tak

 
 
 



Äntligen har vi kommit igång med taket... I två dagar har vi hållit på och det har blåst som attan. T sa att allt skulle gå mycket fortare om det inte blåste, för vi får upprepa allt vi säger tre gånger innan den andre hör. Blåsten har ett decibel som är värre än hårfönen och då får vi skrika.
 
Vi har gjort fördelningen (en fantastisk sådan då jag är höjdrädd) att T står på ställningen och jag servar med allt nedanför. Hämtar virke, spik, nubb, skruv, färg och GODIS. Jag kravlar mig högst upp på stegen med diverse grejor, men längre går det inte... mina knän skakar och jag blir illamående.
 





Som sagt... det blåste idag. 13 sekundmeter i byarna sa de på väderleken... MEN jag kan tala om att det var INGA BYAR, det var konstant 16 sekundmeter. Vovvarnas öron stod rakt ut i blåsten och de valde att ligga på lä-sidan.



 
Hoppas blåsten lugnar ner sig tills dess att det är dags att börja hissa upp plåtarna... Vill ju inte fara som en plåtfågel över sjön.
 
 
 



Nu go´vänner är det dags att unna sig "livets goda" så här på kvällskvisten.

Må som godis... jättegott.


4 kommentarer:

  1. Åh vad ljuvligt det såg med ett immigt glas vitt en god macka, livsnjutning! Jag blir så nyfiken på er stuga, jag menar läget är ju helt oslagbart! Men hur funkar det med vatten, avlopp och el för er?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är oslagbart och helt fantastiskt.

      Vatten... har vi runt hela sjön och det fungerar att tvätta oss i och att diska i. Vatten att dricka och laga mat med, det tar vi med hemmifrån.
      Avlopp... det vi diska med, bär vi ut till bevattning. Jag menar... det är väl dumt att låta vatten vi burit upp ur sjön, plumsa tillbaka. Lika bra att det får göra nytta fler gånger. Mina kryddväxter är större i Paradiset än hemma. :-)
      El... jisses... vi har gasolhäll att laga mat på. Ingen ugn. Valde bort det, då jag inte vill ha gasolugn. Det fungerar bra. Gäller bara att planera maten för att laga på spisen eller grillen.
      Vi har ett litet elverk som går på bensin. Det har vi till verktyg och ladda batterier. Datorn går på batteri och det räcker länge, både för att blogga och se någon film.
      Nästa sommar blir det nog ett kylskåp som laddas med solceller.
      Toa... sådan där som man har i husvagnar. Himla bra.

      Det är ett Paradis, men man måste planera för det.

      Å det där vinet... VAR HÄRLIGT.

      *KRAM*

      Radera
    2. Ja då har ni ungefär som oss. Vatten i sjön och gasol till matlagning och diverse. Och visst är det fantastiskt vad mycket olika sorters mat man kan laga i en grill?! Vi har faktiskt gett oss på och skaffat ett rejält solcellsystem. 3 paneler fixar all nödvändig belysning och laddning av diverse "livsnödvändig" elektronik. Måste säga att det känns bra att producera sin egen el.

      Ha det gott!
      Ps. njuter alltid av alla dina fina bilder, du är verkligen duktig med kameran!

      Radera
    3. *Skrattar* Det går att lösa det mesta, med lite fantasi.

      Innerligt tack för de snälla orden ang. bilderna.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...