torsdag 4 juli 2013

Sommarslips och Bloody Butcher

 
 
Jamen vet Ni hur svårt det är att hitta en slips... På en skala... SKITSVÅRT. På lördag är det bröllop. Det är T:s systerdotter K och hennes Jonas som har sin stora dag och då ska T skrudas i slips... äm... jo... han ska ha mer än slips för HUR skulle det se ut om han endast kom i slips... 
 
T har många himla fina slipsar och jag gillar bäst de med "amöbor"... eller som det på riktigt heter... Paisleymönster, men... de är alla, även de som inte är med amöbemönster i murriga färger... höst och vinterslipsar med andra ord, så... en sommarslips skulle det bli och siden var ett krav.
 
Jaha, skillnaden på Siden och Silke då... Silke är tråden och Siden är det vävda tyget av silketråden.
 
Jag fick den stora uppgiften att införskaffa slips. T jobbar denna vecka och "hinner inte". Jag for runt till banne mig varendaste butik som kan tänka sig sälja slipsar och det där med "sommarslips" var inte det lättaste efter studenter och midsommarbröllop. MEN jag hittade en som gick igenom T:s kritiska ögon...
 
 
 
 
 



Idag... nu på morgonen, står regnet som spön i backen och jag behöver inte vattna tomatplantorna. Alltid något positivt med ett morgonregn.
Våra Bloody Butcher - tomater är de som är längst gångna i mognaden. En har redan ätits upp av mina föräldrar som fick nostalgitrippar till barndomen när de delade den lilla röda solvarma ljuvligheten.
"Så här god tomat har jag inte ätit sedan jag var liten" sa min mamma.
 





Salladen fick vi i tisdags levererad, nyplockad från föräldrarnas grönsaksland och den passade perfekt till det grillade vi åt igår. Misstänker att vi inte kan grilla ute idag. Aningen blött från väderleken.





Snyggingen... isses vilken trötter.
Igår efter ett lydnadspass i trädgården, en redig promenad med både stora och lilla A och en balja mat som topping, var han bortom det vakna. Han bäddade rätt täcket, lade sig, suckade djupt och somnade.







Kan tillägga att han sover fortfarande.

Må gott


6 kommentarer:

  1. Vilken vacker slips, T kommer att bli snyggast på bröllopet! Det viktigaste är ju ändå att han själv godkänner den.
    Ha det bäst!
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att Du tycker slipsen är fin. Självklart kommer han bli snyggast av alla ;-).

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Ja jisses vad det regnar nu... skönt att vissa snygga individer har förmågan att sova och slappna av så bra!

    Kram♥ gumman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jorå... det vrääääääääääker ner och det blir regntäcke på för vissa Snygga individer som har förmågan att sova och slappa så bra, idag när det ska ut och göra toalett.

      Men... är DU uppe så här tidigt?!?!?

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  3. "Blåsipporna" är fina på den godkända slipsen. Hälsa T
    Kram o puss

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar* jojo... "blåsipporna" är jättefina och jag ska hälsa den där T.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...