måndag 29 juli 2013

Ger upp rabatten i söderläge

 
 
Jag ger upp... på sant... I fyra år har jag försökt med en rabatt på vår framsida som ligger i söderläge. Jojomän, varmt och gosigt värre. Jag har både köpt och fått perenner som ska stå i soligt läge, men ICKE. Det som fungerar är lavendel och stora perenna tistlar, allt annat blommar över på nästan samma dag och sedan är rabatten "fnöskig och ful". Har vilda planer på att flytta perennerna till baksidan och enbart ha lavendel och perenna stora tistlar kvar.
På baksidan, planterade jag en vit klematis i våras och den blommar nu för första gången. Även den i söderläge, men inte mot en husvägg. De rabatterna får lite mer luft och klarar sig därmed bättre.
 
 
 





Igår började vi operation trappmålning. När vi flyttade in i vårt hus för snart fem år sedan, hade trappen en limmad lurvig heltäckningsmatta RUNT alla trappsteg. DEN rev vi ut ganska på bumsen. Sedan orkade vi inte ta tag i limrester och målning. Förra sommaren slipade T hela trappen och sedan gick luften ur oss igen. Inte för att vi är lata utan för att vi håller på med större projekt i Paradiset och behöver få vila lite mellan varven.
Igår... när det regnade slipade T det sista i trappen och vid 22-tiden stod vi och spärrgrundmålade från två håll. T stod under trappen och jag höll till på trappen.
När vi målat klart och begrundade vårt verk, insåg vi vad mycket ljus furutrappen tagit från hallen, för nu när den är "flammigt" vit blev hallen klart mycket ljusare.





Så... i natt sov vi på skumgummimadrasser på golvet på bottenvåningen, då vi inte får "belasta" trappen på MINST fem dygn efter det att den är färdigmålad. Kan berätta att jag INTE sov skönt.



 
 
Vovvarna låg och kikade på vad vi höll på med. Snyggingen är van att vi vänder upp och ner på huset för att fixa något, men Bönan som inte har samma erfarenhet, var aningen orolig. Hon såg dock att Snyggingen inte brydde sig och tog efter honom.
 
Snyggingen sår efter bromsbett håller på att läka och har nu fina sårskorpor. Det gäller att hålla det lindat så han INTE kommer åt att pyssla. Men jag förstår att det kliar. Jag har ETT bromsbett på vaden och det kliar förskräckligt, han har minst 10, på varje ben. Bönan...inte ett bett.
 




Så har vi ÄNTLIGEN kommit till skott och köpt en solcellsladdare till mobilerna. När vi är lite längre i Paradiset får vi hushålla med batterierna för att inte bli helt utan kontakt med yttervärlden. Detta slipper vi nu... så det är bara att ringa.
Jag återkommer med hur laddaren fungerar.





Igår var även sista semesterdagen för sonen. Han valde att ha tre veckor nu i sommar. Första veckan var han i utomlandet, Turkiet. Andra veckan var han och fiskade i fjällen och tredje och sista veckan var han på Gotland.
Igår kväll... kom han hem till sin väna moder och kramade lite på henne *puffar lite på lockarna*, gullade lite med vovvarna, klappade Tanterna och fick några matlådor.
Nu är jag nöjd... Han är inte långt från modershuset.





Nu go´vänner är det dags för mig att fortsätta dagen. Har en trapp att måla och ett tak att lägga.

Må som godis... JÄTTEGOTT.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...