onsdag 3 juli 2013

Det där med rena fönster

 
 
 
Jag har givit upp köksfönstret... eller rättare sagt, jag har givit upp ALLA våra fönster förutom takfönstret... eller... det har jag också givit upp.
Ute, vräker det ner ömsom sol, ömsom frömjöl, ömsom regn och HUR tror Ni fönstren ser ut då?!?! Jajamän, prickiga OCH randiga samtidigt.
Inomhus har vi två Tanter som "fönstershoppar" flera gånger om dagen med vidhållande fnysningar, slickningar och ibland fräsningar... HUR tror Ni fönstren blir att se ut då?!?! Jorå, de blir liksom panerad från två håll. Jag har givit upp att hålla rena fina fläckfria fönster och det är av ren självbevarelsedrift.
 
Vi har två fönster som inte Tanterna kommer åt. Det ena är fönstret på altandörren, men där har vi vovvar som står och kikar och jag lovar... de är inte bättre de. Kommer det en liten fluga, då har vi en låååååååååååååång Dobermannslick utmed hela glasrutan och en vovve vet inte riktigt hur lång nosen är vilket betyder att den duttar nospartiet mot glaset. Jorå... det fönstret har jag också givit upp. Då återstår bara takfönstret... DET har jag givit upp då det är så in i vassen marit att tvätta. Hm... inser att mitt liv blev aningen lättare. När jag inte ser ut längre, då tar jag vattenslangen och fönsterskrapan på utsidan och vispar runt lite. Vad gäller insidan... den tar jag (läs T) när fönstren börjar se ut som en stänktapet. När vi kommer till gardiner... I de fönster vi har gardier är de rena och välstrukna.
 
 
 





 
Nu go´vänner är det dags att fixa till utsidan... på mig själv och en slips till T. Jag har fått det stora förtroendet att införskaffa en ny slips. Vi gick igenom slipssamlingen igår, och de slipsar T har är lite "vintriga". Nu ska det införskaffas en somrig sidenslips.
 
Må gott
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Bonjour ma chère amie,

    Je crois que je comprends parfaitement votre problème ! Que ce soit avec mes toutous d'autrefois et maintenant bébé Icarus, mes carreaux resteront définitivement toujours sales avec les traces de la truffe ou des pattes. Mes portes fenêtres ont toutes des petits carreaux de 15 x 15 cm ! C'est le délire pour le nettoyage !...

    Votre chat est superbe... Quel beau pelage.
    Gros bisous et des caresses à vos amis à quatre pattes.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan

      Skönt att höra att det är fler än jag som har samma "problem". Fast, det gör inte så mycket det där med fönstren. De fyrbenta ger så mycket att det är värt alla smutsiga fönster i världen.

      Må gott

      *KRAM*

      Radera
  2. Fina och rena fönster har jag slutat tänka på, hinner inte putsa och dessutom är jag knappt hemma när det är ljust så jag ser det inte. Katterna jagar flugor i fönstren så det blir fina avtryck av deras framfart, men vad gör det. Jag kan putsa fönster när jag har bättre tid!
    Underbara bilder!
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och varför stressa fram bättre tid... för att putsa fönster.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...