torsdag 11 juli 2013

Så kom... ELEFANTERNA och 600 kilo plåt

 
 
-SVÄNG HÖGER! vrålade jag när närmade oss köpcentrat nära oss.
T, som är en fantastisk man, ifrågasatte inte kommandot utan svängde höger.
Där nedanför backen, på en stor grusplan var det STÖRSTA cirkustält jag någonsin sett. Nu har jag i och för sig inte sett så många, men detta är imponerande stort och lysande vitt. Jisses vilken logistik för att få detta att fungera.
Jag var helt betagen i det fantastiska cirkustältet och var bara tvungen att fotografera...
 
 
 






När jag stod där, i gassande sol och såg på det fantastiska cirkustältet genom kameralinsen, hände det jag gått och hoppats på... Där... öppnades ett skynke och ut kom de... ELEFANTERNA. Jamen förstår Ni... ELEFANTERNA. En afrikansk med stora öron och en indisk med små... öron alltså. De promenerade rakt framför mina ögon och jag var lyrisk. Så betagen att jag rantade efter en bra bit. T, som är en lugn man inväntade skrattande i bilen och när jag kastade mig in i bilen var jag som en kvittrande barnunge.






 
Nu var mitt lystmäte aningen tillfredsställt och vi kunde åka vidare... till Paradiset, fast inte direkt. Vi stannade efter vägen och köpte ett nytt tak... jajamän... ett nytt tak till Paradiset.
Vi köpte 70 kvadratmeter plåt (ca 600 kilo) som ska läggas på taket... Kan tillägga att få ut det till Paradiset är MINST lika mycket logistik som en cirkus måste ha för att få det att fungera.
Vi hade tur... Gustaf och Rita hjälpte oss att få ner släpkärran (med hjälp av fyrhjuling) till bryggan, för annars har vi fortfarande burit plåt. De hjälpte även till att lasta båten och vi är innerligt tacksamma.
T, fick åka två gånger för att få med allt... och det känns i hela kroppen att jag burit. Plåten var ju inte riktigt framme för att den var lastad i båten... den skulle lossas också... och det gör det inte av sig självt.
 
 




Det ser inte så mycket ut... men här ligger det 70 kvadratmeter plåt á 600 kilo.





Nu go´vänner ska jag gå och göra ingenting.

Må gott

2 kommentarer:

  1. Men så häftigt med elefanterna! Jag hade nog inte vetat vilket ben jag skulle stå på om jag varit i dina skor! :)
    Vilket fint tak! Då är ni inte sysslolösa denna helg! ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är vi lika ivriga i elefanter... *Skrattar högt* Jag var totalt borta från all verklighet och bara kvittrade.

      Igår fick vi upp byggnadsställningen. Det är lite pyssel när det ska ut på en ö. Inte bara att backa upp bilen med släpkärran och börja bygga. Det ska lastas ner i båt, fraktas över vatten, lastas ur båt och bäras till plasen. Först då kan vi börja bygga. *pusatar*

      Ha en fin fortsatt helg.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...