fredag 3 augusti 2012

För 10 år sedan

Tjohooooooooo... vilken fantastisk dag att vakna till... Regnet slår mot sovrumsfönstret och det är fredag. Kan det bli bättre... Japp... det kan det. DET KAN SLUTA REGNA... men annars är det toppen. Nu är vi inte så himla kräsna när det gäller väderleken längre. "Bara det inte regnar så är det bra" är en vanlig kommentar hemma hos oss numera.




För 10 år sedan fick min pappa för sig att "Vi ska ha en strandpromenad runt ön". (Ön är detsamma som Paradiset) Strandpromenad innebar att vi skulle kunna går runt HELA ön utan att behöva hoppa eller kräla över stenar.

Pappa och T, skred till verket och hyrde "manliga" grejor, typ jättestor borrmaskin och sprängmatta och det inhandlades sprängmedel, för här skulle det SPRÄNGAS. Skyddskläder och skyddsskor var INTE att tänka på.
Sonen... var överlycklig (precis som morfarn och T) och honom placerade de högst upp med hörselskydd... Jag fattar inte hur vi tänkte... men kul hade vi... och sprängde gjorde vi... Sprängmattan for som en satelit över Paradiset och en stranpromenad blev det.













Idag... ser södra delen av Paradisets strandpromenad ut så här (pekar på bilden nedanför). Vi har inhandlat långa presenningar och de ska läggas ut över veden och förhoppningsvis har veden förmultnat till nästa sommar och vi kan lägga jord över.




Nu... dags för frukost. DET är gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...