lördag 4 augusti 2012

Månsken i augusti


Igår kunde vi inte hålla oss... så när vi var färdiga med dagens hemmarenovering, packade vi och åkte till Paradiset. Vi kom dit vid 20-tiden och satte oss på trappen med "chips och chops" och tittade på månen. Den var lika fin som två dagar tidigare och nu katten var den drängfull, månen alltså.

 




Dagens morgon tog vi melodikrysset över datorn. Det känns lite konstigt att sitta med en dator i Paradiset. Att vara uppkopplad mot världen, när vi sitter på en öde ö, utan el, avlopp och "inlopp". På något vis ska det bara vara en radio i Paradiset och inget annat som kopplar ihop oss med världen utanför. Fast är det vindstilla, då kan vi höra glassbilen när den flänger runt bland sommarstugorna på fastland.
 
 
Den här sommaren har vi fått in en radiokanal som vi ALDRIG fått in tidigare, det är Radio City Karlskoga, mitt i Närke och på gränsen till Tiveden... där kommer en Värmlandskanal in, snacka om mottaging. JISSES vad roligt det är att lyssna på den. Det är en SALIG blandning på musiken och de talar på dialekt... Garagöt = Garaget, Bullön = Bullen. Det är även lokala förmågor som gör reklam... och de gör reklam för handskalade räksmörgåsar. *Skrattar* Undrar hur man hanskalar en smörgås. Det finns även ett önskeprogram med radiopratare Åke. Radiopratare Åke har lite problem med uttalet i vissa fall... Vi har enligt honom lyssnat på Eråffia med Lorän. Det lät himla likt Euphoria med Loreen, men jag kan ha fel. *Ler* Radiopratare Åke har ett annat problem som han nog måste ta tag i och det är att inte spela låtar som han INTE vet vad det är.

På önskeprogrammet här om dagen, var det någon som önskade Oskuldens vals och den drog radiopratare Åke igång UTAN att veta vad det var han spelade. DET var himla roligt för oss men troligen inte för radiopratare Åke. Det var nog det fräckaste jag hört på radio någonsin. Oskuldens vals finns på skivan "Bordelmammas visor" från 1969 och lämpar sig INTE att spela i radio på bästa sändningstid. Vi fick inte höra hela Oskuldens vals, för radiopratare Åke upptäckte vad det var han spelade och fick snabbt på en ny önskelåt.
Jag hoppas vi får in Radio City Karlskoga nästa sommar också, för DEN är himla rolig och spännande och jag menar det.


















Idag har vi bland annat fixat med taklisterna. T har sågat till dem och jag har grundmåla dem alla. Nu ska de bara strykas med färg två till tre gånger och sättas upp i taket. Efter det kan vi plocka bort byggnadeställningen, "barhänget" som T kallar den.







Nu... dags för lite melon.

Må gott... DET gör jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...